Κόσμος

Το 81% των Βουλγάρων είναι υπερήφανοι για την εθνικότητά τους και το 1% ντρέπεται

Οι Βούλγαροι βρίσκουν πολλούς λόγους για να είναι περήφανοι για την εθνική τους ταυτότητα, ενώ ένα πολύ μικρό ποσοστό δηλώνει ότι ντρέπεται. Αυτό προκύπτει από τα ευρήματα δημοσκόπησης που διενήργησε πρόσφατα από την εταιρεία JTN και παρουσιάστηκε στο τηλεοπτικό κανάλι bTV.

Περίπου το 81% των Βουλγάρων δηλώνουν υπερήφανοι για την εθνικότητά τους, ενώ το 13% θεωρεί ότι η αυτοεκτίμηση δεν έχει καμία σχέση με την εθνική ταυτότητα. Μόνο το 5% των ερωτηθέντων, όπως αναφέρει η δημοσκόπηση της JTN, απάντησαν ότι δεν αισθάνονται υπερηφάνεια που είναι Βούλγαροι. Επίσης, το 1% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι ντρέπεται για την εθνικότητά του. 

Ο ορισμός της βουλγαρικής ταυτότητας περιλαμβάνει θέματα όπως ο σεβασμός της νομοθεσίας της χώρας και η αποδοχή του τοπικού τρόπου ζωής, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Η ψήφος στις πολιτικές εκλογές προσδιορίζεται επίσης ως δομικό στοιχείο της ταυτότητας των πολιτών.

Η χρήση της βουλγαρικής γλώσσας (70%), η επίγνωση ότι ανήκουν σε μια κοινότητα και η ευθύνη απέναντι στα άλλα μέλη της κοινότητας θεωρούνται επίσης βασικά στοιχεία της ταυτότητας των Βουλγάρων.

Σύμφωνα με το 64% των ερωτηθέντων, η Βουλγαρία έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί βασιζόμενη στους δικούς της πόρους. Το 43% πιστεύει ότι μπορεί κάποιος να πετύχει στη χώρα αυτή με επιμονή και σκληρή δουλειά.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 2.015 Βουλγάρων ανδρών και γυναικών ηλικίας 16-75 ετών. Οι ερωτηθέντες αποτελούσαν αντιπροσωπευτικό δείγμα του βουλγαρικού πληθυσμού όσον αφορά το φύλο, την ηλικία, τον τόπο της κατοικίας και το μέγεθος της κοινότητάς όπου ζουν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το σχέδιο Νετανιάχου για κατάληψη της Γάζας συνιστά νέα κλιμάκωση σημειώνει η Παλαιστινιακή Αρχή
«Η Λωρίδα της Γάζας είναι αναπόσπαστο μέρος του Κράτους της Παλαιστίνης, όπως ακριβώς η Ιερουσαλήμ και η Δυτική Όχθη. Χωρίς αυτήν, δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος»
Η κατεστραμμένη Γάζα
Ανάλυση Sky News: Ο λόγος που η συνάντηση Πούτιν και Τραμπ στην Αλάσκα αποτελεί νίκη για τη Ρωσία
Για να πραγματοποιηθεί η επίσκεψή Πούτιν στην Αλάσκα, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα πρέπει μάλλον να άρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, όπως έκανε και όταν ο επενδυτικός απεσταλμένος Κιρίλ Ντμίτριεφ ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν 2
Reuters: Η Ρωσία παρακάμπτει τις δυτικές κυρώσεις – Κρατική βιομηχανική εταιρεία προμηθεύεται οπλικά συστήματα από τη Siemens
Ρωσικοί μεσάζοντες αγοράζουν οπλικά συστήματα και εξαρτήματα μέσω Κίνας που έχει ως «εταιρεία-έτερο» την γερμανική Siemens, παρά τις κυρώσεις που επιβάλλουν ΕΕ και ΗΠΑ
Ένας στρατιώτης της 57ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας επισκευάζει ένα άρμα μάχης, εν μέσω της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, στην περιοχή του Χάρκοβο 1
Ο ρόλος της Μελάνια στις αποφάσεις του Ντόναλντ Τραμπ και η διαρκώς αυξανόμενη επιρροή της στις σκέψεις του προέδρου
Η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών διαδραματίζει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις του συζύγου της, σύμφωνα με ανάλυση της εφημερίδας Guardian
Η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ 1