Κόσμος

Το FBI άνοιξε ποινική έρευνα για την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Ποινική έρευνα για την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη άνοιξε το FBI.

Το FBI άνοιξε τον φάκελο ομοσπονδιακής ποινικής έρευνας για την κατάρρευση γέφυρας Francis Scott Key στις 26 Μαρτίου 2024 στη Βαλτιμόρη των ΗΙΠΑ, σύμφωνα με την Washington Post, επικαλούμενη δύο Αμερικανούς αξιωματούχους.

Η έρευνα θα επικεντρωθεί τουλάχιστον εν μέρει στο φορτηγό πλοίο Dali και στο αν το πλήρωμά του έφυγε από το λιμάνι της Βαλτιμόρης γνωρίζοντας ότι το πλοίο είχε σοβαρά προβλήματα με τα συστήματά του, ανέφερε η Post.

Τα υπολείμματα της γέφυρας εξακολουθούν να βρίσκονται κατά μήκος του φορτηγού πλοίου.

Την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ είπε ξεχωριστά στο Κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα ότι είχε πάρει συνέντευξη από βασικό προσωπικό του φορτηγού πλοίου στο πλαίσιο της έρευνάς του για τη συντριβή.

Οι εργασίες για τον καθαρισμό των συντριμμιών και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας μέσω του ναυτιλιακού καναλιού της πολιτεία συνεχίζονται αφού το τεράστιο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έχασε την ισχύ και συνετρίβη σε πυλώνα στήριξης τον περασμένο μήνα, με αποτέλεσμα η γέφυρα να καταρρεύσει προκαλώντας τον θάνατο έξι εργαζομένων στη γέφυρα.

Σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση της γέφυρας, ο κυβερνήτης του Μέριλαντ προειδοποίησε ότι πρέπει «να διανυθεί πολύς δρόμος».

Η πολιτεία ζήτησε από το ομοσπονδιακό κράτος ένα αρχικό ποσό 60 εκατ. δολαρίων και το αμερικανικό υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε «την άμεση αποδέσμευση» του ποσού.

Μετά το τραγικό συμβάν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεσμεύθηκε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα αναλάβει το πλήρες κόστος της αποκατάστασης της γέφυρας.

Εξαιτίας του δυστυχήματος το λιμάνι της Βαλτιμόρης  – το ένατο μεγαλύτερο των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τη δραστηριότητα – έχει αναστείλει τη λειτουργία του.

Μέχρι τα τέλη Μαΐου ελπίζουν ότι θα έχει επιστρέψει η κανονικότητα στο λιμάνι της Βαλτιμόρης.

Πληροφορίες από Skynews

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ζελένσκι: «Δεν έχουμε το νομικό δικαίωμα να παραχωρήσουμε εδάφη – Η οπτική μας διαφέρει από του Τραμπ»
Ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε ότι το αρχικό ειρηνευτικό σχέδιο των 28 σημείων των ΗΠΑ έχει μειωθεί σε 20 σημεία, με τα «ανοιχτά αντιουκρανικά σημεία» να έχουν αφαιρεθεί
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει τα γενέθλιά του «εθνική επέτειο» και καταργεί τις αργίες που μνημονεύουν τον αγώνα των Αφροαμερικανών
Την ημέρα των γενεθλίων του, 14 Ιουνίου, οι Αμερικάνοι θα μπορούν να επισκεφθούν δωρεάν όλα τα εθνικά πάρκα της χώρας - Δεν θα ισχύει όμως πια το ίδιο για τις αργίες που είναι αφιερωμένες στον αγώνα για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών
Ντόναλντ Τραμπ
Σκάφος αναψυχής που βούλιαξε πριν 2.000 χρόνια βρέθηκε στον βυθό της Αλεξάνδρειας
Οι επόμενες έρευνες στην καρίνα του πλοίου «θα είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στη ζωή, τη θρησκεία, την πολυτέλεια και τη διασκέδαση στις πλωτές οδούς της αρχαίας Αιγύπτου κατά τη ρωμαϊκή εποχή»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS