Κόσμος

Το Ιράν κατέθεσε αίτηση ένταξης στη BRICS

Το Ιράν κατέθεσε αίτηση για να γίνει μέλος της ομάδας των μεγαλύτερων αναδυόμενων οικονομιών, η οποία είναι γνωστή ως BRICS (Brazil, Russia, India, China, South Africa), όπως δήλωσε χθες, Δευτέρα, ένας Ιρανός αξιωματούχος.

Η ένταξη του Ιράν στην ομάδα των BRICS, “θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τις δύο πλευρές”, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ξεχωριστά ότι η Αργεντινή έχει καταθέσει αίτηση για να ενταχθεί στην ίδια ομάδα χωρών.

Αξιωματούχοι της Αργεντινής δεν σχολίασαν άμεσα.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες, ο οποίος βρίσκεται στην Ευρώπη, έχει τις τελευταίες ημέρες αναφερθεί στην επιθυμία του για την ένταξη της χώρας του στην ομάδας των BRICS.

“Την ώρα που ο Λευκός Οίκος σκεφτόταν τι άλλο να καταστρέψει στον κόσμο, η Αργεντινή και το Ιράν κατέθεσαν αιτήσεις για να ενταχθούν στους BRICS,” έγραψε η Ζαχάροβα στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Η Ρωσία επιδιώκει εδώ και καιρό να ενισχύσει τις σχέσεις της με την Ασία, τη Νότια Αμερική και τη Μέση Ανατολή, αλλά έχει εντατικοποιήσει πρόσφατα τις προσπάθειές της προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πτώση αεροσκάφους στην Τουρκία: Ένα χωριό γλίτωσε την τραγωδία για μόλις 30 δευτερόλεπτα
Αν το αεροπλάνο που μετέφερε την Ελληνίδα αεροσυνοδό και τον Λίβυο Στρατηγό είχε συνεχίσει να πετάει εκτός ελέγχου για άλλα 30 δευτερόλεπτα, θα είχε συντριβεί στο κέντρο του χωριού, 2 χλμ. μακριά
Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες έρευνας και διάσωσης στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τον αρχηγό του στρατού της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ-Χαντάντ
Βροχές και πλημμύρες έθεσαν το Λος Άντζελες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα
Απίστευτη ταλαιπωρία για τους κατοίκους την παραμονή των Χριστουγέννων - Προειδοποιήσεις και για κατολισθήσεις - «Σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες» προειδοποιεί η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία
Πλημμύρα
Ο Ζελένσκι εύχεται για τον Πούτιν «μακάρι να πεθάνει» και να έρθει ειρήνη για την Ουκρανία – Το αιχμηρό χριστουγεννιάτικο μήνυμά του
Την ίδια ώρα ο Βλαντίμιρ Πούτιν αντάλλαξε δώρα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών - Εκείνος της χάρισε κοσμηματοθήκη, ενώ η Μαρία Ζαχάροβα τού έδωσε φάκελο με μία έκθεσή της
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
24