Κόσμος

Τραμπ για το ναυτικό του Ιράν: Έχουμε καταστρέψει και βυθίσει 9 ιρανικά πολεμικά πλοία

Ο Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτησή του ειρωνεύεται μεταξύ άλλων τη δυναμική του πολεμικού ναυτικού του Ιράν
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις κατέστρεψαν και βύθισαν 9 ιρανικά πολεμικά πλοία, κάνοντας λόγο για σημαντικό πλήγμα κατά του Ιράν.

Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι σε ξεχωριστή επίθεση προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο ναυτικό αρχηγείο του Ιράν, χρησιμοποιώντας μάλιστα ειρωνικό τόνο για την κατάσταση του ιρανικού στόλου.

Σε ανάρτησή του, υποστήριξε επίσης ότι οι επιχειρήσεις συνεχίζονται και ότι στο στόχαστρο βρίσκονται και άλλες ναυτικές μονάδες της Τεχεράνης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ

«Μόλις ενημερώθηκα ότι έχουμε καταστρέψει και βυθίσει 9 ιρανικά πολεμικά πλοία, μερικά από αυτά αρκετά μεγάλα και σημαντικά. Προχωράμε και στα υπόλοιπα – σύντομα θα βρίσκονται και αυτά στον βυθό της θάλασσας! Σε μια άλλη επίθεση, καταστρέψαμε σε μεγάλο βαθμό το Ναυτικό τους Αρχηγείο. Κατά τα άλλα, το Ναυτικό τους τα πάει πολύ καλά!» – Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

 

Νωρίτερα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η νέα ηγεσία του Ιράν θέλει να συνομιλήσει μαζί του και ότι σκοπεύει να το κάνει.

«Θέλουν να μιλήσουν και έχω συμφωνήσει, οπότε θα μιλήσω μαζί τους. Έπρεπε να το είχαν κάνει νωρίτερα. Έπρεπε να είχαν δεχτεί πιο νωρίς αυτό που ήταν πολύ πρακτικό και εύκολο να γίνει. Περίμεναν πάρα πολύ», είπε ο Τραμπ σε τηλεφωνική επικοινωνία από το Mar-a-Lago λίγο πριν τις 9:30 το πρωί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Άντι Μπέρναμ αναλαμβάνει την ηγεσία των Εργατικών και ετοιμάζεται για την Ντάουνινγκ Στριτ
Ο 56χρονος πρώην δήμαρχος του μείζονος Μάντσεστερ Άντι Μπέρναν είναι ο μοναδικός υποψήφιος στη διαδικασία διαδοχής - Τη Δευτέρα (20.07.2026) ο Κιρ Στάρμερ υποβάλλει την παραίτησή του στον βασιλιά Κάρολο
Άντι Μπέρναν