Κόσμος

Το Ιραν μπλόκαρε το Google

 

Η αμερικανική διαδικτυακή εταιρεία Google ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε από επισκέπτες του διαδικτύου ότι στο Ιράν

 

υπάρχουν δυσκολίες στην πρόσβαση του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου Gmail χωρίς όμως η εταιρεία να εντοπίσει κάποιο τεχνικό πρόβλημα στο δίκτυό της.
 
“Μάθαμε από επισκέπτες του διαδικτύου στο Ιράν ότι υπάρχουν προβλήματα στην πρόσβαση του Gmail. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχει μεγάλη κίνηση στο δίκτυο, εξετάσαμε τα δίκτυά μας και βρήκαμε ότι λειτουργούν κανονικά”, επεσήμανε η εκπρόσωπος Τύπου της Google σε ανακοίνωση της.
 
Η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal από τη μεριά της επεσήμανε ότι η ιρανική υπηρεσία τηλεπικοινωνιών ανέστειλε τη λειτουργία του Gmail και ανακοίνωσε ότι σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία μία εθνική υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την ώρα που οι ιρανικές αρχές κινητοποιούνται για να καταπνίξουν τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης που αναμένονται σήμερα.
 
Η ίδια εφημερίδα αναφέρει δηλώσεις ενός αξιωματούχου της ιρανικής κυβέρνησης σύμφωνα με τον οποίο αυτό το μέτρο (της αναστολής της λειτουργίας του Gmail) έχει στόχο να ενθαρρύνει την ανάπτυξη των διαδικτυακών τεχνολογιών στη χώρα και να αυξήσει την εμπιστοσύνη μεταξύ πολιτών και κυβέρνησης.
 
Η αμερικανική κυβέρνηση αντέδρασε κατηγορώντας την Τεχεράνη ότι καταπατά την ελευθερία του λόγου των πολιτών της.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ερντογάν: «Απορρίπτουμε μονομερείς ενέργειες σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο που επιδιώκουν να αποκλείσουν την Τουρκία»
«Η θετική ατμόσφαιρα με την Ελλάδα θα πρέπει να συμβάλλει στον τερματισμό των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη» τόνιζε ο Τούρκος πρόεδρος
Recep Tayyip Erdogan
Τραμπ σε Ιράν: Ευχαριστούμε που ανοίξατε τα Στενά του Ορμούζ αλλά για εσάς παραμένει ο ναυτικός αποκλεισμός
Το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ για το διάστημα που θα διαρκέσει η εκεχειρία στο Λίβανο ανακοίνωσε με ανάρτησή του ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Μαγιάρ: «Ας σταματήσουμε τη μαζική καταστροφή εγγράφων που αποδεικνύουν την ευθύνη της κυβέρνησης Όρμπαν»
«Οποιοσδήποτε συμμετέχει, θα αντιμετωπίσει την αυστηρότητα του νόμου όταν θα σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση», προειδοποίησε ο νέος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας
FILE PHOTO: Peter Magyar, leader of the opposition Tisza party, waves a Hungarian flag at a rally near the venue of ruling Fidesz party closed doors meeting where Prime Minister Viktor Orban discusses campaign issues with party officials in Kotcse, Hungary September 7, 2025. REUTERS/Bernadett Szabo/File Photo