Κόσμος

Το Ισραήλ αναχαίτισε πύραυλο που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης

Σειρήνες συναγερμού είχαν ηχήσει στο κεντρικό τμήμα της χώρας, στην Ιερουσαλήμ, σε αρκετούς οικισμούς της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) ανακοίνωσαν πως αναχαίτισαν πύραυλο που εκτόξευσαν οι αντάρτες Χούθι από την Υεμένη, ενώ προηγήθηκαν μαρτυρίες για ισχυρές εκρήξεις που ακούστηκαν στον ουρανό της Ιερουσαλήμ.

Σειρήνες συναγερμού είχαν ηχήσει στο κεντρικό τμήμα της χώρας, στην Ιερουσαλήμ, σε αρκετούς οικισμούς της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και σε ορισμένες περιοχές του νότιου Ισραήλ μετά τον πύραυλο που εκτόξευσαν οι Χούθι.

Τρία λεπτά νωρίτερα κάτοικοι είχαν λάβει στα κινητά τους τηλέφωνα κατεπείγουσα ειδοποίηση για επικείμενη πυραυλική επίθεση.

Από τις 18 Μαρτίου, όταν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν ξανά επιθέσεις εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, οι αντάρτες Χούθι έχουν εκτοξεύσει από την Υεμένη 44 βαλλιστικούς πυραύλους και περισσότερα από 10 μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ, τα περισσότερα εκ των οποίων αναχαιτίστηκαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λαβρόφ: Η Ουκρανία επιχείρησε να χτυπήσει το σπίτι του Πούτιν στο Νόβγκοροντ με 91 drones – «Είναι ψέμματα» λέει ο Ζελένσκι
Σύμφωνα με τον Σεργκέι Λαβρόφ, η επίθεση στο σπίτι του Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να έγινε τα ξημερώματα της 29ης Δεκεμβρίου
Βλαντιμίρ Πούτιν
Ανανεώθηκε πριν 1 λεπτό
18