Κόσμος

Το Ισραήλ καλεί τους πολίτες του να φύγουν από την Κωνσταντινούπολη: «Κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων»

Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε το Ισραήλ, καλώντας τους πολίτες του να μην επισκέπτονται την Κωνσταντινούπολη, αλλά και όσους βρίσκονται εκεί, να φύγουν. 

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ, προχώρησε σε αυτή την ανακοίνωση, έπειτα από τη δημοσίευση αναφορών ότι το Ισραήλ και η Τουρκία απέτρεψαν ιρανική τρομοκρατική επίθεση στην πόλη.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα ο Λαπίντ είπε ότι η επίθεση, που θα είχε στόχο Ισραηλινούς τουρίστες, ήταν μία από τις πολλές του Ιράν τις τελευταίες εβδομάδες. «Διάλεξαν σκόπιμα να απαγάγουν ή να σκοτώσουν Ισραηλινούς. Θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα, πρόκειται για πραγματικό και άμεσο κίνδυνο».

Πρόσθεσε ο υπουργός: «Καλούμε τους Ισραηλινούς να μην πετούν για την Κωνσταντινούπολη και, αν δεν είναι απαραίτητο, να μην πετούν για την Τουρκία. Αν βρίσκεστε στην Κωνσταντινούπολη, επιστρέψτε το ταχύτερο στο Ισραήλ. Αν σχεδιάζετε ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, ακυρώστε το».

Είχε όμως και ένα μήνυμα για τους Ιρακινούς, σημειώνει η Jerusalem Post: «Το μακρύ χέρι του Ισραήλ θα σας φτάσει όπου και αν είστε».

Ο Λαπίντ ευχαρίστησε, τέλος, την κυβέρνηση της Τουρκίας για την προσπάθεια να προστατεύσει τους Ισραηλινούς. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι η ταξιδιωτική οδηγία θα αρθεί σύντομα.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΕΕ και ΝΑΤΟ στηρίζουν τον Ζελένσκι που πηγαίνει στη Φλόριντα να μιλήσει με τον Τραμπ για το σχέδιο λήξης του πολέμου στην Ουκρανία
Ο Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται καθ' οδόν για τις ΗΠΑ, είπε ότι μετά τις ειρηνευτικές συνομιλίες του με τον Τραμπ θα ενημερώσει άμεσα τους Ευρωπαίους
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Βρέθηκαν τα λείψανα της 9χρονης Μέλοντι που αγνοούνταν επί 2 μήνες στις ΗΠΑ - Συνελήφθη η μητέρα της και δηλώνει αθώα
Έπειτα από έρευνες εντοπίστηκε φυσίγγιο στην αποθήκη της μητέρας, το οποίο ταιριάζει με φυσίγγια που βρέθηκαν κοντά στα λείψανα της άτυχης Μέλοντι, τα οποία εντόπισε τυχαία ένα ζευγάρι στην πολιτεία Γιούτα
Η 9χρονη Μέλοντι που αγνοούνταν για πάνω από 2 μήνες
Ο Ζελένσκι αποφασισμένος να «κάνει ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει τον πόλεμο» – «Η Ουκρανία δεν βιάζεται για επίλυση με ειρηνικά μέσα» λέει ο Πούτιν
«Σε αυτόν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, θέλουμε ειρήνη, ενώ η Ρωσία επιδεικνύει την επιθυμία να συνεχίσει, αν ολόκληρος η Ευρώπη και η Αμερική είναι στο πλευρό μας, μαζί θα σταματήσουμε τον Πούτιν» τονίζει ο Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν