Κόσμος

Το Ισραήλ καταδικάζει το «πάγωμα» των διαπραγματεύσεων από τη Βρετανία κάνοντας λόγω για «εξωτερικές πιέσεις»

«Εξωτερικές πιέσεις δεν θα εκτρέψουν το Ισραήλ από την πορεία του να υπερασπίζεται την ύπαρξη και την ασφάλειά του έναντι εχθρών που επιδιώκουν να το καταστρέψουν», ανακοίνωσε το ισραηλινό ΥΠΕΞ

Η κυβέρνηση του Ισραήλ κατήγγειλε σήμερα (20.05.2025) «εξωτερικές πιέσεις» μετά την ανακοίνωση του Ηνωμένου Βασιλείου ότι ανέστειλε τις διμερείς διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την κυβέρνηση Νετανιάχου λόγω της κατάστασης στη Γάζα.

Το Λονδίνο πάγωσε τις διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με το Ισραήλ, σε απάντηση στην κλιμάκωση της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Βρετανία κάλεσε στο υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις την πρέσβειρα του εβραϊκού κράτους και ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά Ισραηλινών που εγκαταστάθηκαν σε περιοχές της Δυτικής Όχθης.

«Εξωτερικές πιέσεις δεν θα εκτρέψουν το Ισραήλ από την πορεία του να υπερασπίζεται την ύπαρξη και την ασφάλειά του έναντι εχθρών που επιδιώκουν να το καταστρέψουν», ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

«Αν, λόγω της αντι-ισραηλινής εμμονής της και εσωτερικών πολιτικών σκοπιμοτήτων της, η βρετανική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να βλάψει τη βρετανική οικονομία, αυτό είναι δικαίωμά της», τόνισε το ισραηλινό ΥΠΕΞ.

«Δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι μπροστά σε αυτή τη νέα επιδείνωση. Αυτή είναι ασύμβατη με τις αρχές που στηρίζουν τη διμερή μας σχέση», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Λάμι στη Βουλή των Κοινοτήτων. «Ειλικρινά, αποτελεί προσβολή των αξιών του βρετανικού λαού.

Συνεπώς, σήμερα, ανακοινώνω ότι αναστείλαμε τις διαπραγματεύσεις με αυτήν την ισραηλινή κυβέρνηση για μια νέα συμφωνία ελεύθερου εμπορίου», πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι Ρώσοι κροίσοι έγιναν πλουσιότεροι κατά 11% μέσα σ’ ένα χρόνο παρά τον πόλεμο και τις κυρώσεις
Το Forbes κατατάσσει τον Αλεξέι Μορντάσοφ, γενικό διευθυντή της επενδυτικής εταιρείας Seergroup, ως τον πλουσιότερο δισεκατομμυριούχο της Ρωσίας, με περιουσία 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων
iStock
Οι ΗΠΑ πιέζουν για συμφωνία με το Ιράν, ενώ συνεχίζεται η κρίση στα Στενά του Ορμούζ – Εκεχειρία θα ζητήσει ο Λίβανος
Ο Λίβανος ετοιμάζεται να ζητήσει την παράτασή της εκεχειρίας, που εκπνέει την Κυριακή, στις συνομιλίες που προγραμματίζεται να διεξαχθούν σήμερα στην Ουάσιγκτον με το Ισραήλ.
People stand amidst the rubble of a building of the Sharif University of Technology, which was damaged in a strike, amid the U.S.-Israeli conflict with Iran, in Tehran, Iran, April 7, 2026. Majid Asgaripour