Κόσμος

Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς για την «χρόνια έλλειψη τροφίμων» στη Γάζα

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις κάλεσαν το Ισραήλ να ξεμπλοκάρει την ανθρωπιστική βοήθεια

Η κυβέρνηση του Ισραήλ τόνισε πως δεν ευθύνεται για τη χρόνια έλλειψη τροφίμων στη Γάζα και κατηγόρησε την Χαμάς ότι προκάλεσε σκοπίμως την κρίση.

«Στη Γάζα σήμερα δεν υπάρχει λιμός που προκλήθηκε από το Ισραήλ», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νταβίντ Μένσερ, μετά την προειδοποίηση 100 και πλέον μη κυβερνητικών οργανώσεων ότι εξαπλώνεται «μαζικός λιμός».

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις κάλεσαν το Ισραήλ να ξεμπλοκάρει την ανθρωπιστική βοήθεια.

«Πρόκειται για μια έλλειψη που προκλήθηκε από τη Χαμάς», υποστήριξε ο Μένσερ, κατηγορώντας την οργάνωση ότι εμποδίζει τη διανομή τροφίμων και λεηλατεί τη βοήθεια για τις δικές της ανάγκες.

Από το Παρίσι ωστόσο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι «ο κίνδυνος λιμού» που απειλεί τους αμάχους στη Γάζα έπειτα από 21 μήνες πολέμου είναι η συνέπεια του αποκλεισμού του θύλακα από το Ισραήλ.

Το γεγονός ότι αυτήν την εβδομάδα εντάθηκαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις «επιταχύνει την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης, που σηματοδοτείται από τον υποσιτισμό και τον κίνδυνο λιμού.

Αυτή η κατάσταση είναι το αποτέλεσμα που αποκλεισμού που επέβαλε το Ισραήλ» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ καλεί το ABC να απολύσει άμεσα τον παρουσιαστή Τζίμι Κίμελ: «Ο κόσμος είναι θυμωμένος»
«Πότε θα απολύσει το δίκτυο ψευδών ειδήσεων ABC τον απολύτως μη αστείο Τζίμι Κίμελ, ο οποίος διευθύνει χωρίς καμία ικανότητα μια από τις εκπομπές με τις χαμηλότερες τηλεθεάσεις στην τηλεόραση;», έγραψε ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
«Εκτιμάται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι μεταξύ των υποψηφίων για το Νόμπελ Ειρήνης» λέει η νορβηγική επιτροπή
Η Γιούλια Ναβάλναγια, συζύγου του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι και η οργάνωση αρωγής Αίθουσες Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών είναι φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης
Ένα αντίγραφο του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης βρίσκεται στο Νορβηγικό Ινστιτούτο Νόμπελ, όπου ανακοινώνεται ο νικητής, στο Όσλο της Νορβηγίας