Κόσμος

Το Κρεμλίνο δεν απορρίπτει το σχέδιο Τραμπ για εξαγορά της Γάζας και ζητά περισσότερες πληροφορίες

Ο Πεσκόφ σημείωσε βέβαια πως το πραγματικό ζήτημα είναι οι 1,2 Παλαιστίνιοι που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας

Το Κρεμλίνο και ο εκπρόσωπός του, Ντμίτρι Πεσκόφ, κλήθηκε να σχολιάσει το σχέδιο Ντόναλντ Τραμπ να εξαγοράσει ουσιαστικά τη Γάζα λέγοντας πως αναμένει λεπτομέρειες…

Σημειώνεται πως ο Τραμπ δήλωσε την Κυριακή, πως είναι αποφασισμένος να αγοράσει και να αποκτήσει τη Γάζα, αλλά θα μπορούσε να επιτρέψει την ανοικοδόμηση τμημάτων του ρημαγμένου από τον πόλεμο θύλακα από άλλες χώρες στη Μέση Ανατολή.

Απαντώντας σε ερώτηση αν το σχέδιο του Τραμπ είναι αποδεκτό για τη Μόσχα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε πως 1,2 εκατομμύριο άνθρωποι ζουν στη Γάζα.

“Αξίζει να περιμένουμε για κάποιες λεπτομέρειες εδώ αν μιλάμε για ένα συνεκτικό σχέδιο δράσης. Μιλάμε για σχεδόν 1,2 εκατομμύριο Παλαιστίνιους που ζουν εκεί, και αυτό είναι πιθανόν το βασικό ζήτημα”, είπε ο Πεσκόφ σε βιντεοδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους.

“Είναι άνθρωποι που τους υποσχέθηκαν μια λύση δύο κρατών στο πρόβλημα της Μέσης Ανατολής τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, και ούτω καθεξής. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα όπως αυτό. Δεν ξέρουμε ακόμη τις λεπτομέρειες, άρα πρέπει να κάνουμε υπομονή”, είπε ο Πεσκόφ.

Το Κρεμλίνο δήλωσε επίσης ότι δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει αν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους από το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One την Κυριακή, ο Τραμπ είπε πως οι δύο άνδρες ήρθαν σε επαφή. Αυτή θα ήταν η πρώτη συνομιλία για την οποία υπάρχει επίσημα παραδοχή ανάμεσα στον Πούτιν και έναν πρόεδρο των ΗΠΑ από τις αρχές του 2022.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως δεν μπορεί να πει περισσότερα για το θέμα, σημειώνοντας πως μία ημέρα νωρίτερα είχε πει πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει πως ο Πούτιν και ο Τραμπ έχουν έρθει σε επαφή.

“Έκανα μια δήλωση για το θέμα αυτό χθες”, είπε ο Πεσκόφ, απαντώντας σε ερώτηση αν ο Πούτιν και ο Τραμπ είχαν τηλεφωνική συνδιάλεξη. “Και δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να μπορώ να πω. Δεν μπορώ ούτε να το επιβεβαιώσω ούτε να το διαψεύσω”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης
Το «εμπόδιο» της τελευταίας στιγμής στη συμφωνία Ουκρανίας - ΗΠΑ για τα ορυκτά - Τι απαιτεί η Ουάσιγκτον
Οι ΗΠΑ απαιτούν την υπογραφή 2 εγγράφων, τα οποία κατά την άποψη της Ουκρανίας χρειάζονται περισσότερη επεξεργασία, αλλά η Ουάσινγκτον επιμένει ότι η ουκρανική πλευρά πρέπει να τα υπογράψει σήμερα
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βατικανό
Αποκαλύφθηκε το «σπίτι του τρόμου» στην Ισπανία: Γονείς κρατούσαν τα ανήλικα παιδιά τους στην απομόνωση επί 3 χρόνια
Ζευγάρι Γερμανών είχε νοικιάσει το σπίτι το 2021 στην Ισπανία όπου ζούσε με τα 3 παιδιά του. Γείτονες ανέφεραν ότι κανείς δεν έβγαινε από την οικία ενώ έγιναν καταγγελίες λόγω της έντονης δυσοσμίας που προερχόταν από το εσωτερικό
Αστυνομία της Ισπανίας
Ποιος είναι ο 29χρονος ομογενής Πέτρος Κρομμύδας που εξαφανίστηκε από το Λονγκ Άιλαντ - «Πήγε να κολυμπήσει και δεν βγήκε ξανά από τη θάλασσα»
Ο Πέτρος Κρομμύδας εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης - Η αστυνομία έχει βρει μόνο τα ρούχα του και το αυτοκίνητό του
Ο Πέτρος Κρομμύδας