Συμβαίνει τώρα:
Πορεία αλληλεγγύης για τα προσφυγικά στο κέντρο της Αθήνας: Κλειστή η Λεωφόρος Αλεξάνδρας
Κόσμος

Το Μεξικό μήνυσε την Google για τη μετονομασία του Κόλπου του Μεξικού σε Κόλπο της Αμερικής

Η Πρόεδρος του Μεξικού, Claudia Sheinbaum είχε προειδοποιήσει την Google, η οποία ανήκει στον τεχνολογικό γίγαντα Alphabet, τον Φεβρουάριο ότι εξέταζε το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά

Το Μεξικό έκανε μήνυση στην Google για την αλλαγή του ονόματος του Κόλπου του Μεξικού σε Κόλπο της Αμερικής για τους χρήστες των ΗΠΑ.

Η Πρόεδρος της χώρας, Claudia Sheinbaum δήλωσε την Παρασκευή (09.05.2025) ότι το Μεξικό στράφηκε κατά του ιντερνετικού κολοσσού επειδή επιτρέπει στους χρήστες του Google Maps στις ΗΠΑ να αναζητούν τον Κόλπο του Μεξικού ως Κόλπο της Αμερικής.

«Η αγωγή έχει ήδη κατατεθεί», δήλωσε η Σέινμπαουμ σε συνέντευξη Τύπου, χωρίς να πει πού και πότε κατατέθηκε.

Όπως σημειώνει ο «Guardian», την Πέμπτη (08.05.2025), οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκριναν νομοθεσία για την κωδικοποίηση της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ να μετονομάσει τον Κόλπο του Μεξικού σε «Κόλπο της Αμερικής».

Το μέτρο υποστηρίχθηκε από τη δεξιά νομοθέτη της Πολιτείας της Τζόρτζια, Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, με όλους τους Δημοκρατικούς να αντιτίθενται και σχεδόν όλους τους Ρεπουμπλικανούς, με εξαίρεση τον εκπρόσωπο της Νεμπράσκα, Ντον Μπέικον, να ψηφίζουν υπέρ.

Το νομοσχέδιο θα καταστήσει την αλλαγή της ονομασίας επίσημη για τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες, αλλά είναι απίθανο να προσελκύσει την υποστήριξη των Δημοκρατικών που απαιτείται για να περάσει από τη Γερουσία. Ακόμα και αν αυτό συνέβαινε, οι άλλες χώρες δεν έχουν καμία υποχρέωση να χρησιμοποιούν το νέο όνομα.

Η Sheinbaum είχε προειδοποιήσει την Google, η οποία ανήκει στον τεχνολογικό γίγαντα Alphabet, τον Φεβρουάριο ότι εξέταζε το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά αν η εταιρεία δεν αναιρούσε την απόφασή της.

Η Κυβέρνησή της υποστηρίζει ότι το σχετικό διάταγμα του Τραμπ ισχύει μόνο για το τμήμα της υφαλοκρηπίδας που ανήκει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πλήξαμε πάνω από 90 στρατιωτικούς στόχους στο νησί Χαργκ» λένε οι ΗΠΑ - Νέες απειλές από την Τεχεράνη
Σύμφωνα με την CETCOM, τα πλήγματα κατέστρεψαν εγκαταστάσεις αποθήκευσης ναυτικών ναρκών, αποθήκες πυραύλων και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Από την επίθεση δεν χτυπήθηκαν οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις
Η νήσος Χαργκ
Μπαράζ επιθέσεων της Ουκρανίας στη Ρωσία – Χτυπήθηκαν διυλιστήρια και το λιμάνι του Καυκάσου, τρεις τραυματίες
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 87 ουκρανικά drones στη διάρκεια της νύχτας, συμπεριλαμβανομένων 31 πάνω από την Αζοφική Θάλασσα και 16 πάνω από την περιοχή του Κρασνοντάρ
ρωσία
Maran Homer: Αυτό είναι το ελληνόκτητο πλοίο που χτυπήθηκε από drone στη Μαύρη Θάλασσα – Η ανακοίνωση της εταιρείας
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, το πλοίο του Ομίλου Αγγελικούση χτυπήθηκε από drone στη γέφυρα. Την επίθεση φέρεται να πραγματοποίησαν Ουκρανοί ως αντίδραση στην αμερικανική άρση των κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο
Το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο που χτυπήθηκε στη Μαύρη Θάλασσα 17
NYT: Βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Μπαχρέιν προς το Ιράν – Η πρώτη αμερικανική επίθεση από χώρα του Κόλπου
Φαίνεται πως οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από αμερικανικό εκτοξευτήρα – Δεν έχει διευκρινιστεί αν την επίθεση την εξαπέλυσε ο στρατός του Μπαχρέιν ή των ΗΠΑ οι οποίες έχουν βάσει στην χώρα
NYT: Βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Μπαχρέιν προς το Ιράν – Η πρώτη αμερικανική επίθεση από χώρα του Κόλπου