Κόσμος

Το Μεξικό θέλει να αποφύγει τους αμοιβαίους δασμούς με ΗΠΑ λέει η πρόεδρος της χώρας

«Δεν θα το αποκλείσουμε, αλλά προτιμούμε να συνεχίσουμε τις συνομιλίες», τόνισε η Κλαούντια Σεϊνμπάουμ

Η πρόεδρος στο Μεξικό Κλαούντια Σεϊνμπάουμ δήλωσε πως η κυβέρνησή της θα ήθελε να αποφύγει τις κόντρες με τον Ντόναλντ Τραμπ και την επιβολή αμοιβαίων δασμών στις ΗΠΑ

Βέβαια ξεκαθάρισε πως το Μεξικό δεν μπορεί να αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο μετά τα σχέδια του Ντόναλντ Τραμπ και την επιβολή δασμών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι ξένες κυβερνήσεις θα πρέπει να πληρώσουν «πολλά χρήματα» για να καταργηθούν οι δασμοί.

Η Σεϊνμπάουμ δήλωσε στην καθιερωμένη πρωινή συνέντευξη Τύπου ότι ο υπουργός Οικονομίας Μαρσέλο Εμπράρ θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον.

«Όσο το δυνατόν περισσότερο θα θέλαμε να αποφύγουμε την επιβολή αμοιβαίων δασμών», είπε. «Δεν θα το αποκλείσουμε, αλλά προτιμούμε να συνεχίσουμε τις συνομιλίες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: Το Ισραήλ αλλάζει «την όψη της Μέσης Ανατολής» με τα χτυπήματα στο Ιράν    
«Εξοντώσαμε τους υπεύθυνους ασφαλείας του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων τριών επικεφαλής του γενικού επιτελείου, του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών»
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Νέα επίθεση του Ιράν σε Τελ Αβίβ και Χάιφα – «Το Ισραήλ έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου στην Τεχεράνη»
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί δήλωσε πως οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις θα εξακολουθήσουν να χτυπούν το Ισραήλ έως ότου σταματήσει τις επιθέσεις στην Τεχεράνη
Σημαίες του Ιράν στην Τεχεράνη ενώ ισραηλινοί πύραυλοι χτυπούν την ιρανική πρωτεύουσα
Ανανεώθηκε πριν 12 λεπτά
2