Κόσμος

Το νερό… νεράκι έχουν πει στην Αυστραλία! Περιορισμοί στην κατανάλωση στο Σίδνεϊ

Μέτρα περιορισμού της κατανάλωσης νερού ανακοίνωσε το Σίδνεϊ για να αντιμετωπιστεί η μεγάλη λειψυδρία που ταλαιπωρεί την Αυστραλία.

Η κυβέρνηση της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία επεσήμανε ότι η περιοχή του Σίδνεϊ αντιμετωπίζει την πιο σοβαρή κατάσταση λειψυδρίας από την δεκαετία του 40 ενώ η υπουργός Υδάτων της πολιτείας Μελίντα Πέιβι έκανε λόγο για «ξηρασία ρεκόρ». Η τελευταία φορά που το Σίδνεϊ, όπου ζει το ένα τρίτο των 25 εκατομμυρίων κατοίκων της Αυστραλίας, επέβαλε περιορισμούς στην κατανάλωση νερού ήταν το 2009.

Η Αυστραλία είχε από τον Δεκέμβριο ως τον Φεβρουάριο το πιο ζεστό της καλοκαίρι, ενώ οι βροχοπτώσεις στις ανατολικές ακτές της χώρας ήταν τα τελευταία δύο χρόνια πολύ λιγότερες από τον μέσο όρο, γεγονός που έχει προκαλέσει προβλήματα και στις καλλιέργειες και την κτηνοτροφία.

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων, οι κάτοικοι του Σίδνεϊ επιτρέπεται να ποτίζουν τους κήπους τους μόνο από τις 22:00 ως τις 04:00 τα ξημερώματα. Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν να τιμωρηθούν με πρόστιμο 220 δολαρίων Αυστραλίας (136 ευρώ) και οι εταιρείες με πρόστιμο 550 δολαρίων Αυστραλίας. Επίσης από την 1η Ιουνίου απαγορεύεται να πλένουν μεγάλες εξωτερικές επιφάνειες, όπως τα γκαράζ τους.

Παράλληλα η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει «βροχοπτώσεις κάτω του μέσου όρου και υψηλότερες θερμοκρασίες για την περίοδο από τον Ιούνιο ως τον Αύγουστο, κάτι που συνήθως προκαλεί αυξημένη ζήτηση νερού», σχολίασε η Πέιβι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ουκρανία και η Σαουδική Αραβία συνδέονται με στρατηγικές σχέσεις
Στόχος της συμφωνίας είναι η Ουκρανία να βοηθήσει τη Σαουδική Αραβία στην ανάπτυξη όλων των απαραίτητων στοιχείων της αντιαεροπορικής άμυνας που λείπουν αυτή την στιγμή για την «αντιμετώπιση των Shahed και άλλων drone
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Saud bin Mishaal bin Abdulaziz
Όχι οθόνες πριν τα 2 έτη – Συστάσεις από την κυβέρνηση της Βρετανίας για τον χρόνο που περνάνε μικρά παιδιά μπροστά τους
Πρόσφατα ξεκίνησε μια διαβούλευση σχετικά με το εάν η χώρα θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Αυστραλίας, η οποία απαγόρευσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για άτομα κάτω των 16 ετών
iStock