Κόσμος

Το Σεπτέμβριο τα σπουδαία για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που δοκιμάζεται στην Οξφόρδη

Υπομονή έως τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να κάνουμε για να μάθουμε αν το εμβόλιο που κατασκευάζουν η φαρμακευτική AstraZeneca με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι η «απάντηση» στον κορονοϊό.

«Τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να ξέρουμε αν έχουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο ή όχι», δήλωσε, σήμερα (05.06.2020) στο BBC ο γενικός διευθυντής της AstraZeneca, Πασκάλ Σοριό.

Click4more Έχει ιδιοκτήτη ο κορονοϊός; – «Πόλεμος» για θεραπείες και εμβόλια

Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το πρόγραμμα του οποίου χρηματοδοτείται και από τη βρετανική κυβέρνηση, δημιούργησε μια σύμπραξη με την AstraZeneca για την παρασκευή και τη διανομή σ’ ολόκληρο τον κόσμο του εμβολίου που αναπτύσσεται. «Οι δοκιμές στον άνθρωπο άρχισαν στα τέλη Απριλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και στη Βραζιλία, χώρα που είναι πλέον «το επίκεντρο της επιδημίας», δήλωσε ο Σοριό.

Για να κερδηθεί χρόνος, οι αρμόδιοι αποφάσισαν να μην περιμένουν τα αποτελέσματα για να αρχίσουν την παραγωγή. «Αρχίζουμε να παράγουμε αυτό το εμβόλιο από τώρα, πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι να έχουμε τα αποτελέσματα», δήλωσε ο Σοριό. Η επιλογή αυτή αντιπροσωπεύει έναν «οικονομικό κίνδυνο», «όμως είναι ο μόνος τρόπος για να έχουμε διαθέσιμο ένα εμβόλιο, αν λειτουργεί», πρόσθεσε.

astrazeneca

Η AstraZeneca έκανε συμφωνίες για να δημιουργήσει παράλληλες αλυσίδες προμήθειας, μία εκ των οποίων με το Serum institute of India (SII) για ένα δισεκατομμύριο δόσεις με προορισμό χώρες με μέσα ή χαμηλά εισοδήματα, ώστε να διπλασιάσει τις δυνατότητες παραγωγής και να φθάσει τα δύο δισεκατομμύρια δόσεις.

Χθες (04.06.2020), Πέμπτη, ο όμιλος ανακοίνωσε μια συμφωνία 750 εκατομμυρίων δολαρίων με δύο εξειδικευμένους διεθνείς οργανισμούς, τους Cepi και Gavi, για την παραγωγή και τη διανομή 300 εκατομμυρίων δόσεων, η παράδοση των οποίων αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του χρόνου.

Συνολικά μια δεκαριά εργασίες πάνω σε διάφορα εμβόλια ανά τον κόσμο έχουν φθάσει στο στάδιο των κλινικών δοκιμών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξέφυγε η Ζαχάροβα: Κατηγορεί Μακρόν, Σολτς και Μερτς για χρήση ναρκωτικών – «Εξαρτημένοι, ακατάλληλοι να κυβερνήσουν»
«Πήραν μία ανάσα ανακούφισης, τόσο μεγάλη που ξέχασαν να τακτοποιήσουν τα σύνεργά τους», γράφει σε ανάρτησή της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάθονται μαζί στο βαγόνι του ειδικού τρένου για το Κίεβο 4
Ουσιαστική πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις Κίνας και ΗΠΑ στην Ελβετία «βλέπει» ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ
Ο Σκοτ Μπέσεντ είπε επίσης ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την πρόοδο των συνομιλιών με την Κίνα για το εμπόριο Πεκίνου - Ουάσινγκτον
Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Scott Bessent 1
Η Βρετανία περιορίζει τις βίζες εργασίας μόνο σε πτυχιούχους – Πιέσεις σε Στάρμερ από την άνοδο του ξενοφοβικού Φάρατζ
Οι Βρετανοί εργοδότες εκφράζουν ανησυχίες για τα σχέδια αυστηροποίησης των κανόνων για τους αλλοδαπούς εργαζομένους, λέγοντας ότι είναι απαραίτητοι για την κάλυψη των κενών στην αγορά εργασίας
Πλατεία του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο, με φόντο τον Πύργο της Ελισάβετ, όπου στεγάζεται η καμπάνα του Μπιγκ Μπεν