Κόσμος

Το Σουδάν ετοιμάζει διαδηλώσεις για την οικονομία

Να κατεβάσει τον κόσμο στους δρόμους σε μια δύσκολη περίοδο για την κυβέρνηση του Σουδάν, απειλεί η αντιπολίτευση,αν δεν αποπεμφθεί ο υπουργός Οικονομίας και δεν διαλυθεί η Βουλή,που αποφάσισε την αύξηση των τιμών σε μια σειρά αγαθών.

Νωρίτερα αυτό το μήνα το Χαρτούμ,είχε ανακοινώσει τη λήψη έκτατων μέτρων για το περιορισμό του ελλείμματος του προυπολογισμού,στα οποία περιλαμβανόταν η μείωση των επιδοτήσεων για τα προιόντα πετρελαίου,αλλά και η αύξηση της τιμής της ζάχαρης.
 
Οι αυξήσεις στις τιμές προκάλεσαν διαδηλώσεις σπουδαστών,στις βόρειες επαρχίες όπου κτυπάει η καρδιά του αγροτικού κόσμου της χώρας. Σε ανακοίνωσή του ένας συνασπισμός 20 αντιπολιτευόμενων κομμάτων απαιτεί “την αποδοκιμασία του υπουργού Οικονομίας που δεν υπήρξε ειλικρινής στην παρουσίαση του προυπολογισμού,αλλά και την διάλυση της Βουλής η οποία ενέκρινε την αύξηση των τιμών,χωρίς ούτε να ερωτηθεί ο υπουργός Οικονομίας”.Την Τετάρτη θα συναντηθούν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης,όπως αποκάλυψε στέλεχος της για να σχεδιάσουν τις κινητοποιήσεις.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Την «όρεξη» του Τραμπ για τη Γροιλανδία θέλουν να κόψουν Γερμανία και Βρετανία στέλνοντας δυνάμεις του ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει στις 9 Ιανουαρίου πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποκτήσουν τη Γροιλανδία, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη μελλοντική κατάληψή της από τη Ρωσία ή την Κίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει σταθερά στο στόχαστρό του τη Γροιλανδία
Η Κούβα απαντά στις απειλές Τραμπ: «Έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος»
«Η Κούβα είναι ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο έθνος. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι θα κάνουμε», ξεκαθαρίζει ο Κουβανός πρόεδρος, Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ
Η σημαία της Κούβας
Κλιμακώνονται οι διαμαρτυρίες στο Ιράν: Το Ισραήλ «παρακολουθεί στενά» την ώρα που ετοιμάζει επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο
Πάνω από 500 οι νεκροί διαδηλωτές στο Ιράν - Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες είναι «εσωτερική υπόθεση του Ιράν», αλλά «θα είναι εξοπλισμένος για να ανταποκριθεί με δύναμη, αν χρειαστεί»
Γυναίκα σε διαμαρτυρία υπέρ του Ιράν