Κόσμος

Το θερμόμετρο έδειξε 53,7 βαθμούς Κελσίου!

4.000 χρόνια ιστορία, έχει η πόλη,  όμως είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στα βιβλία της ιστορίας, λόγω του... καυτού ρεκόρ...

Η πόλη λέγεται Μοχέντζο-Ντάρο και βρίσκεται στο Πακιστάν. Το θερμόμετρο εκτινάχθηκε προχθές στους 53,7 βαθμούς. Τουλάχιστον τέσσερα άτομα πέθαναν από θερμοπληξία ενώ δεκάδες ήταν οι πολίτες που έπεφταν στο δρόμο λιπόθυμοι καθώς η απίστευτη θερμοκρασία σε συνδυασμό με την πολύ υψηλή υγρασία καθώς η πόλη βρίσκεται στις όχθες του Ινδού ποταμού έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.
Όσο και αν ακούγεται απίστευτο η θερμοκρασία στην Μοχέντζο-Ντάρο μπορεί να συγκριθεί μονάχα με τις εξίσου ακραίες θερμοκρασίες δύο ερημικών περιοχών του πλανήτη.
Στην Ελ Αζίζα της Λιβύης έχει καταγραφεί θερμοκρασία 57,8 βαθμών το 1922, ενώ 56,7 βαθμούς έχει δείξει το θερμόμετρο στην Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια πριν έναν αιώνα.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS