Κόσμος

Το Βατικανό «μαζεύει» τον Πάπα για τους ομοφυλόφιλους και την… ψυχιατρική!

Μετά την... πατάτα της χρονιάς που είπε ο Πάπας Φραγκίσκος, το Βατικανό "τρέχει" να... μαζέψει τα ασυμμάζευτα με τον... παγκόσμιο σάλο να είναι γεγονός.

Το Βατικανό απέσυρε σήμερα την αναφορά στην «ψυχιατρική» στη δήλωση που είχε κάνει χθες ο πάπας Φραγκίσκος, απαντώντας σε ερώτηση για την ομοφυλοφιλία, υπογραμμίζοντας πως ο ποντίφικας δεν ήθελε να αναφερθεί στο θέμα αυτό σαν να επρόκειτο για «ψυχική ασθένεια».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες ενώ βρισκόταν στο αεροπλάνο με το οποίο επέστρεφε από την Ιρλανδία στη Ρώμη, ο Αργεντίνος πάπας συνέστησε στους γονείς που διαπιστώνουν ομοφυλοφιλικές τάσεις στο παιδί τους ήδη από την παιδική ηλικία να προσφεύγουν στην ψυχιατρική.

Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ηλικία, είχε εξηγήσει ο πάπας, απαντώντας σε ερώτηση τι θα έλεγε στους γονείς που διαπιστώνουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό του παιδιού τους.

«Όταν αυτό εκδηλώνεται ήδη από την παιδική ηλικία, υπάρχουν πολλά πράγματα να γίνουν, μέσω της ψυχιατρικής, για να δει κανείς πώς είναι τα πράγματα. Είναι διαφορετικό όταν αυτό εκδηλώνεται έπειτα από 20 χρόνια», πρόσθεσε ο ποντίφικας.

Οι εξηγήσεις (;) που δίνει το Βατικανό

Η λέξη «ψυχιατρική» αποσύρθηκε από το κείμενο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από την υπηρεσία Τύπου του Βατικανού, «προκειμένου να μην αλλοιωθεί η σκέψη του πάπα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του Βατικανού.

«Όταν ο πάπας αναφέρεται στην ‘ψυχιατρική’ είναι σαφές πως το κάνει ως παράδειγμα για τα διάφορα πράγματα που μπορούν να γίνουν», εξήγησε η ίδια πηγή.

«Όμως με τη λέξη αυτή, δεν είχε την πρόθεση να πει ότι πρόκειται για μια ψυχική ασθένεια, αλλά πως ίσως θα πρέπει να δούμε πώς είναι τα πράγματα σε επίπεδο ψυχιατρικής», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Βατικανό «ρετουσάρει» δηλώσεις του πάπα, στη συνέντευξη Τύπου που δίνει παραδοσιακά στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του από ταξίδια στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο I.Media, που ειδικεύεται στο Βατικανό, η υπηρεσία Τύπου της Αγίας Έδρας είχε αποσύρει το 2007 μια ολόκληρη φράση που είχε πει ο πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’. Σε εκείνη τη φράση, έλεγε για την υπόθεση του αρχιεπισκόπου του Σαν Σαλβαδόρ, Όσκαρ Ρομέρο, που δολοφονήθηκε το 1980: «Δεν αμφιβάλλω πως ο ίδιος άξιζε να αγιοποιηθεί, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη το πλαίσιο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Έτοιμη να χρηματοδοτήσει πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 500 εκατ. δολαρίων για την Ουκρανία
Το Βερολίνο, σε συνεργασία με εταίρους του ΝΑΤΟ, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για ένα από τα πρώτα ολοκληρωμένα πακέτα στήριξης προς το Κίεβο, με έμφαση στην αντιαεροπορική άμυνα
Γερμανικά τεθωρακισμένα Leopard και Puma
Πολωνία: Ο Τουσκ καλεί την Ευρώπη να πείσει τον Τραμπ ότι «κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί τη Ρωσία»
Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας προειδοποιεί για την πρόθεση της Μόσχας να μειώσει την στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και ζητά μια ενωμένη συμμαχία απέναντι στο Κρεμλίνο
Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ
Ανάλυση Politico: Οι Ευρωπαίοι αισιόδοξοι αλλά επιφυλακτικοί μετά την ανταλλαγή απόψεων με τον Τραμπ για κατάπαυση του πυρός
Το Βερολίνο και το Παρίσι ελπίζουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας απέναντι στον Βλαντίμιρ Πούτιν, ωστόσο παραμένει αβεβαιότητα για τις πραγματικές του προθέσεις
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Γερμανός Καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς
Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στην Αλάσκα: Στην αεροπορική βάση Έλμεντορφ-Ρίτσαρντσον θα βρεθούν οι δύο ηγέτες
Στην αεροπορική βάση Έλμεντορφ-Ρίτσαρντσον κοντά στο Άνκορατζ θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη σύνοδος κορυφής για την Ουκρανία, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ
CBS: Αναφορές για αναζήτηση τοποθεσίας για τριμερή σύνοδο Τραμπ – Πούτιν – Ζελένσκι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει ήδη πιθανούς χώρους για μια συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ