Κόσμος

Το… βρήκε ο Τραμπ – “Το μοναδικό πρόβλημα της οικονομίας είναι η FED”

Το έψαξε και... το βρήκε ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε την Ομοσπονδιακή Τράπεζα "το μοναδικό πρόβλημα της οικονομίας" της χώρας, λίγες μόλις ημέρες αφότου η Fed αποφάσισε να αυξήσει τα επιτόκια και να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη το 2018 και το 2019.

“Το μοναδικό πρόβλημα της οικονομίας μας είναι η Fed”, έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter. “Δεν νιώθουν την αγορά, δεν καταλαβαίνουν τους εμπορικούς πολέμους”, πρόσθεσε.

Για τον Τραμπ “η Fed μοιάζει με δυνατό γκόλφερ που δεν μπορεί να βάλει το μπαλάκι στην τρύπα γιατί του λείπει η ακρίβεια”.

Σε αντίθεση με τους προκατόχους του ο Αμερικανός πρόεδρος επικρίνει συστηματικά τις αποφάσεις της Fed. Την περασμένη εβδομάδα είχε καλέσει τον πρόεδρο της ομοσπονδιακής τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, να μην αυξήσει τα επιτόκια, εκτιμώντας ότι μια τέτοια απόφαση θα ήταν “λανθασμένη”.

Το Σαββατοκύριακο, το CNN και το Bloomberg μετέδωσαν ότι ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να απολύσει τον Πάουελ, που ο ίδιος είχε επιλέξει για τη θέση αυτή. Η πληροφορία αυτή ωστόσο διαψεύστηκε από τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δημοσιογράφος «κόλλησε στον τοίχο» στον Φειδία Παναγιώτου: «Κάνεις ρωσική προπαγάνδα, λες βλακείες»
«Δεν έχω ξανακούσει τέτοιες βλακείες ξανά στη ζωή μου, τι στο διάολο λες;», του είπε ο Βρετανός δημοσιογράφος - Ο Παναγιώτου παραδέχτηκε ότι φοβάται να πάει στην Ουκρανία
Ο Φειδίας Παναγιώτου με τον Βρετανό δημοσιογράφο 3
Ο Τραμπ βάζει μπλόκο σε ξένους φοιτητές να σπουδάσουν στο Χάρβαρντ – «Παράνομη ενέργεια» απαντά το πανεπιστήμιο
Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το πανεπιστήμιο επιτρέπει σε «αντιαμερικανούς, φιλοτρομοκρατικούς ταραξίες» να επιτίθενται σε Εβραίους φοιτητές
Άποψη της πανεπιστημιούπολης της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης 4