Κόσμος

Το WikiLeaks δεν ευθύνεται για τις κυβερνοεπιθέσεις – Συνελήφθη ένας 16χρονος

Ο ιστότοπος WikiLeaks ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν συνδέεται με τις κυβερνοεπιθέσεις σε ιστότοπους ξένων εταιριών, που θεωρούνται εχθρικές προς εκείνον και που δεν στήριξαν, αλλα ούτε και καταδίκασαν, την διαδικτυακή του εκστρατεία.

Ανακοίνωση στον ιστότοπο Wikileaks που επικαλείται τον εκπρόσωπό του Κρίστιν Χράφνσον αναφέρει ότι οι επιθέσεις ήταν “μία αντίδραση της κοινής γνώμης στις ενέργειες των στόχων”.
 
Η πρόχειρα οργανωμένη εκστρατεία εκδίκησης του WikiLeaks ενάντια σε εκείνους που παρακωλύουν τις δραστηριότητές του, με την κωδική ονομασία Operation Payback, έπληξε σοβαρά τους ιστότοπους εταιριών όπως η Visa και η MasterCard, αλλά και εκείνον της σουηδικής κυβέρνησης.
 
Ο WikiLeaks επισήμανε ότι οι επιθέσεις ήταν παρόμοιες με εκείνες που είχε δεχτεί ο ίδιος από τότε που ξεκίνησε τη δημοσιοποίηση των 250.000 αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων, στις 28 Νοεμβρίου.
 
“Αυτές οι επιθέσεις εκτιμάται ότι έχουν προέλθει από μία ομάδα χάκερς γνωστή ως ‘Ανώνυμος’. Αυτή η ομάδα δεν συνδέεται με τον Wikileaks. Δεν έχει υπάρξει καμία επαφή ανάμεσα σε κάποιον εργαζόμενο του Wikileaks και κάποιον από τον ‘Ανώνυμο΄,” αναφέρει η ανακοίνωση.
 
“Ο WikiLeaks δεν έχει λάβει καμία προηγούμενη ενημέρωση για τη δράση του Anonymous.”
 
Την ίδια ώρα έναν 16χρονο συνέλαβαν οι ολλανδικές Αρχές δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος ως υπεύθυνο για τις διαδικτυακές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη και την Πέμπτη από χάκερ υποστηρικτές του Wikileaks στην MasterCard, το Ebay.Inc και την PayPal.
 
Ο νεαρός φαίνεται ότι ανήκει σε ένα ευρύ δίκτυο χάκερ με το όνομα «Ανώνυμοι», οι οποίοι πραγματοποίησαν κυβερνοεπιθέσεις αντεπίθεσης σε ιστοσελίδες που «εγκατέλειψαν» το Wikileaks.
 
Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές του Ρόντερνταμ, ο 16χρονος ομολόγησε τις επιθέσεις και αναμένεται να δικαστεί αύριο.
 
Παράλληλα, οι «χακτιβιστές», δηλαδή ακτιβιστές χάκερ δεν πτοήθηκαν από τη σύλληψη και συνεχίζουν τις κινήσεις παρενόχλησης μεγάλων ιστοσελίδων, όπως του Amazon.com.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες