Κόσμος

Το Χάρβαρντ ζητάει “συγγνώμη” για τις δωρεές εκατομμυρίων από το Τζέφρι Επστάιν

Το Χάρβαρντ εξέφρασε σήμερα μεταμέλεια που αποδέχθηκε εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές από τον Τζέφρι Eπστάιν πριν καταδικαστεί για σεξουαλική εγκλήματα το 2008.

Ο Τζέφρι Επστάιν συνελήφθη στις 6 Ιουλίου για κατηγορίες για σωματεμπορία και βιασμούς δεκάδων ανηλίκων κοριτσιών, ορισμένα από τα οποία ήταν ακόμη και 14 ετών. Στις 10 Αυγούστου, ο μεγιστάνας βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του, σε ομοσπονδιακή φυλακή του Μανχάταν. Οι ιατροδικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι απαγχονίστηκε.

Ο πρόεδρος του Χάρβαρντ, Λόρενς Μπάκοου δήλωσε πως ο Επστάιν δώρισε περίπου 9 εκατομμύρια δολάρια στο πανεπιστήμιο στο διάστημα μεταξύ 1998 και 2007, πριν δηλώσει ένοχος για κατηγορίες περί πορνείας το 2008.

Το Χάρβαρντ υποστήριξε ότι συνειδητά απέρριψε ένα δώρο από τον Επστάιν το 2008 έπειτα από την καταδίκη του. Ωστόσο, σημείωσε ότι η εσωτερική έρευνα του πανεπιστημίου εξακολουθεί να διενεργείται.

«Τα εγκλήματα του Τζέφρι Επστάιν είναι αποκρουστικά και αξιόμεμπτα» είπε ο Μπάκοου με επιστολή του προς την πανεπιστημιακή κοινότητα. «Λυπούμαι βαθύτατα για την προηγούμενη σύνδεση του Harvard μαζί του».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η ανακοίνωση του πανεπιστημίου ήρθε μέρες μετά την αποκάλυψη του περιοδικού New Yorker που ανέφερε ότι το Εργαστήριο Μέσων Επικοινωνίας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT Media Lab) προσπάθησε να αποκρύψει δωρεές που έλαβε από τον καταδικασμένο Αμερικανό χρηματιστή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ