Κόσμος

Τουρκία – Αίγυπτος αποκαθιστούν τις διπλωματικές τους σχέσεις

Οι διπλωματικές σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την Αίγυπτο είχαν «παγώσει» το 2013. Αιτία, οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι».

Η Τουρκία και η Αίγυπτος επανέλαβαν «διπλωματικές επαφές» για πρώτη φορά μετά τη ρήξη στις σχέσεις τους το 2013 εξαιτίας της καθαίρεσης του Μοχάμεντ Μόρσι. Τα… ευχάριστησε ανακοίνωσε την Παρασκευή (12.03.2021) ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Έχουμε επαφές με την Αίγυπτο στο επίπεδο των υπηρεσιών πληροφοριών και των υπουργείων Εξωτερικών. Άρχισαν επαφές στο διπλωματικό επίπεδο», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως μεταδίδει το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, η επανάληψη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών γίνεται «σιγά-σιγά» και με βάση έναν «οδικό χάρτη».

«Δεν τέθηκαν προϋποθέσεις από την πλευρά των Αιγυπτίων. Ούτε εμείς θέσαμε. Όμως, όταν οι σχέσεις έχουν διακοπεί για χρόνια, δεν είναι εύκολο να ενεργείς σαν να μην έχει συμβεί τίποτε», υπογράμμισε.

Η Άγκυρα έχει πολλαπλασιάσει τις τελευταίες εβδομάδες τις κατευναστικές δηλώσεις με αποδέκτη το Κάιρο.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει χαρακτηρίσει επανειλημμένα «πραξικοπηματία» τον Αιγύπτιο ηγέτη Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, όμως τους τελευταίους μήνες έχει σταματήσει τις επικρίσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πύρινη κόλαση» σε αποθήκη πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια, επτά αγνοούμενοι - Η στιγμή των εκρήξεων
Συγγενείς αγνοουμένων δεν έκρυψαν την οργή τους, κατηγορούν τους πυροσβέστες πως δεν «επικεντρώνονται στους ανθρώπους που παγιδεύτηκαν μέσα στην αποθήκη και πιθανόν σκοτώθηκαν»
Εκρήξεις σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια
«Χαστούκι» σε Τραμπ από δικαστή: Μετανάστες που έχουν μπει παράνομα στις ΗΠΑ μπορούν να ζητήσουν άσυλο
«Τίποτα στον νόμο για τη μετανάστευση και την υπηκοότητα, ή στο Σύνταγμα, δεν δίνει στον πρόεδρο ή αντιπροσώπους του τις υπερβολικές εξουσίες που επικαλείται στη διακήρυξη και στις οδηγίες για την εφαρμογή της», αναφέρει ο δικαστής
Μετανάστες
Τραμπ εκτός ελέγχου: Οι σκοταδιστικές απειλές εκτέλεσης μεταναστών στο «Alligator Alcatraz» και ο Λευκός Οίκος ως τσιφλίκι
Από το βίντεο AI με το όραμά του για το «Αλκατράζ με αλιγάτορες: Για να κάνουμε την Αμερική ασφαλή ξανά», που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό του Λευκού Οίκου στο Twitter
Ντόναλντ Τραμπ
4