Κόσμος

Τουρκία: «Δεν τον πήραν αστυνομικοί, ήταν απαγωγή» – Ξεσπά ο γιος του Έλληνα που φυλακίστηκε ως κατάσκοπος

Ξέσπασε ο γιος του Ελληνα Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα τον οποίο έχουν φυλακίσει στην Τουρκία με την κατηγορία ότι κατασκοπεύει υπέρ της Ελλάδας.

Ταξίδεψε στην Τουρκία για δουλειά και βρέθηκε ξαφνικά στα κρατητήρια της Άγκυρας με την κατηγορία του κατασκόπου. Ένας Έλληνας πολίτης με καταγωγή από τη Συρία, που οι Τούρκοι πέρασαν χειροπέδες με μια προβοκατόρικη ενέργεια και έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα Τουρκικά μέσα.

«Κρατείται για κατασκοπία και εμείς δεν ξέρουμε καν αυτό το πράγμα, δηλαδή ο πατέρας μου δεν έχει καθόλου καμία σχέση με τέτοια», λέει ο γιος μιλώντας στο MEGA.

Ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, έμπορος χαλιών, πριν από 40 μέρες ταξίδεψε στην Τουρκία για να επισκεφθεί με τον συνεργάτη του έκθεση χαλιών για να συνάψει εμπορικές συμφωνίες στην πόλη Γκαζιαντέπ στην Νοτιοανατολική Ανατολία.

Έκτοτε η οικογένειά του αγνοεί τα ίχνη του. Ο γιος του Αμπντούλ, μίλησε στο MEGA και ξετύλιξε το «εξπρές του μεσονυκτίου» του 67χρονου πατέρα του.

«Την Τετάρτη 18 Μαΐου στις εννέα και κάτι τον απήγαγαν. Αστυνομία, ήταν μαζί με το συνέταιρό του. Τους πήραν και τους δύο. Είπαν πως ήταν αστυνομία αλλά ήταν με πολιτικά ρούχα. Τους πήραν από τον δρόμο, περπατούσαν έξω από το ξενοδοχείο και τους πήραν από εκεί» αναφέρει.

Λίγη ώρα αργότερα οι τουρκικές Αρχές αφού έλεγξαν τα έγγραφά τους, άφησαν ελεύθερο τον συνεργάτη του, όχι όμως τον 67χρονο. Ο συνεργάτης του ενημέρωσε την ίδια στιγμή την οικογένεια του Μοχάμεντ Αμπάρα στην Ελλάδα.

– Έχεις επικοινωνήσει από τότε με τον πατέρα σου;

– Καθόλου μα καθόλου. Μιλήσαμε με την αστυνομία εκείνο το βράδυ και την επόμενη μέρα μιλήσαμε και με την πρεσβεία. Στην αρχή μας είπαν ότι δεν ήταν αστυνομία αυτοί που τον πήραν, ήταν απαγωγή και ότι θα μας ζητήσουν λύτρα. Λύτρα δεν μας ζήτησε κανένας.

Τον συνέλαβαν σαν κατάσκοπο

Χθες ο Αμντούλ, έκπληκτος, ενημερώθηκε από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης πως ο πατέρας του συνελήφθη τελικά από μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας ως κατάσκοπος.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, προσποιούνταν τον επιχειρηματία στην Τουρκία, διενεργούσε όμως, όπως διατείνονται, κατασκοπεία για λογαριασμό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ελλάδας.

«Το υπουργείο Εξωτερικών δεν μας είπε τίποτα, μας είπαν ότι μάλλον τον κρατά η τούρκικη κυβέρνηση. Αυτό μας είπαν μάλλον ανεπίσημα δηλαδή και ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και να βρούμε δικηγόρο εκεί στην Τουρκία».

Ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα ζει στην Ελλάδα από το 1987, αρχικά ως έμπορος μάρμαρων. Στη συνέχεια επέκτεινε τις δραστηριότητές του εισάγοντας χαλιά. Είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών και πραγματοποιούσε ολιγοήμερα ταξίδια στην Τουρκία λόγω της δουλειάς του.

«Προσπαθούν οι τουρκικές Αρχές για να κάνουν κάποιο πρόβλημα εδώ με την Ελλάδα και δεν είναι καθόλου σωστό να το κάνουν με έναν αθώο άνθρωπο, που αυτό έχει γίνει είναι αθώος ο άνθρωπος. Τον ενδιαφέρει η δουλειά του».

Σαράντα μέρες κρατά ήδη η αγωνιά για την οικογένεια του Μοχάμεντ Αμπάρα. Οι δικοί του είναι βέβαιοι ότι πρόκειται για μια καθαρά προβοκατόρικη ενέργεια από την πλευρά της Τουρκίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ράμα Ντουουάτζι: Σύρια καλλιτέχνης και εκπρόσωπος της γενιάς Ζ, η Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης
Ποια είναι η 28χρονη σύζυγος του νέου δημάρχου της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι - Η γνωριμία της το 2021 μέσω της εφαρμογής γνωριμιών Hinge, ο πολιτικός γάμος και ο ρόλος της πίσω από τα φώτα
Η Ράμα Ντουουάτζι με τον Ζοχράν Μαμντάνι
YouTuber του μότοκρος o ένας από τους συλληφθέντες της «κλοπής του αιώνα» στο Λούβρο - Κατόπιν παραγγελίας η ληστεία, είπαν οι δύο δράστες στις απολογίες τους
Ο ένας ληστής ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι θα έκανε διάρρηξη στο Λούβρο, και ο άλλος νόμιζε ότι έκανε διάρρηξη σε ένα κλειστό κτίριο, άδειο από επισκέπτες την Κυριακή
Το μουσείο του Λούβρου
Η Ρώμη σε πένθος: Μεσίστιες οι σημαίες για τον νεκρό εργάτη στον Πύργο των Κόμηδων – Συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για εξ αμελείας ανθρωποκτονία
Οι εισαγγελείς ερευνούν αν η εταιρεία που ανέλαβε τα έργα συντήρησης του πύργου σεβάστηκε τους κανονισμούς ασφαλείας κι αν οι εργάτες ήταν ασφαλισμένοι
Ο Πύργος των Κόμηδων στη Ρώμη που έγινε ερείπια
Δραματικός απολογισμός από το πέρασμα του τυφώνα Καλμάγκι στις Φιλιππίνες - Πάνω από 90 οι νεκροί, φόβοι ότι θα ξεπεράσουν τους 100
Ο τυφώνας προκάλεσε πλημμύρες σπάνιας σφοδρότητας και βιβλικές καταστροφές - 35 πτώματα ανακαλύφθηκαν σε παραλιακό χωριό που θάφτηκε κάτω από τα νερά και τις λάσπες
Φιλιππίνες