Κόσμος

Τουρκία: Δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου Taufyn – Η στιγμή της εκτόξευσης

Η Τουρκία πραγματοποίησε σήμερα (23.05.2023) δοκιμή του εγχώριας κατασκευής μικρού βεληνεκούς βαλλιστικού πυραύλου Tayfun πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Ο βαλλιστικός πύραυλος Tayfun κατασκευάζεται από τη Roketsan, μια μεγάλη κρατική αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο πύραυλος αυτός μπορεί να πλήξει στόχο σε απόσταση 561 χιλιομέτρων σε 456 δευτερόλεπτα.

Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από το Ρίζε (Ριζούντα), που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Γεωργία.

Θυμίζουμε ότι αυτή είναι η δεύτερη δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun από την Τουρκία. Η πρώτη έγινε στις 18 Οκτωβρίου 2022, από την ίδια τοποθεσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα συμπληρώνονται 17 χρόνια από τον θάνατο του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη από τουρκικό F-16.

Πλάνα από τη σημερινή εκτόξευση του Tayfun: 

Νωρίτερα σήμερα, πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Δύση δεν τον… «θέλει, επειδή έδιωξε το ΔΝΤ και απελευθέρωσε την Αγία Σοφία».

«Όσο ο λαός στέκεται δίπλα μας εμείς θα αντιμετωπίζουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις, τους ιμπεριαλιστές και τους τοκογλύφους. Για μένα δεν είναι παράξενο που οι δυτικοί λένε ‘να φύγει ο Ερντογάν’. Διότι ο Ερντογάν είναι εγχώριος και εθνικός. Δεν μας χωνεύουν επειδή ξεριζώσαμε την τρομοκρατία. Βλέπετε πως όλα τα περιοδικά της Δύσης είχαν πρωτοσέλιδα με τίτλους “να φύγει ο Ερντογάν”. Δεν μας θέλουν επειδή πληρώσαμε το χρέος μας και βγάλαμε το ΔΝΤ έξω από την Τουρκία. Σε επίπεδο πολιτισμού κάναμε κάποια βήματα. Απελευθερώσαμε την Αγία Σοφία. Αυτοί μας μισούν επειδή απελευθερώσαμε την Αγία Σοφία. Με τα βήματα τα οποία κάναμε στην αμυντική βιομηχανία θεωρείτε πως θα μας λένε καλωσορίσατε;», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Όσο ο λαός στέκεται δίπλα μας εμείς θα αντιμετωπίζουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις, τους ιμπεριαλιστές και τους τοκογλύφους. Για μένα δεν είναι παράξενο που οι δυτικοί λένε ‘να φύγει ο Ερντογάν’. Διότι ο Ερντογάν είναι εγχώριος και εθνικός. Δεν μας χωνεύουν επειδή ξεριζώσαμε την τρομοκρατία. Βλέπετε πως όλα τα περιοδικά της Δύσης είχαν πρωτοσέλιδα με τίτλους ‘να φύγει ο Ερντογάν’. Δεν μας θέλουν επειδή πληρώσαμε το χρέος μας και βγάλαμε το ΔΝΤ έξω από την Τουρκία. Σε επίπεδο πολιτισμού κάναμε κάποια βήματα. Απελευθερώσαμε την Αγία Σοφία. Αυτοί μας μισούν επειδή απελευθερώσαμε την Αγία Σοφία. Με τα βήματα τα οποία κάναμε στην αμυντική βιομηχανία θεωρείτε πως θα μας λένε καλωσορίσατε;», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φρίντριχ Μερτς παρέλαβε από τον Όλαφ Σολτς την καγκελαρία της Γερμανίας με λουλούδια – «Τι μέρα κι αυτή»
«Κρατήσατε τη Γερμανία στη σωστή πορεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τελικά πήρατε τις σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο Μερτς απευθυνόμενος στον Σολτς για τις επιλογές του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και ο διάδοχός του, Φρίντριχ Μερτς, ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στην Καγκελαρία στο Βερολίνο
Η βασίλισσα Καμίλα στο «The Tower Remembers» στο Λονδίνο για την 80η επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Χιλιάδες παπαρούνες, το σύμβολο της μνήμης στη Βρετανία, τοποθετήθηκαν προκειμένου να σχηματίσουν έναν κόκκινο «καταρράκτη» που κυλά από μία γωνία του Πύργου έως το γρασίδι ακριβώς από κάτω
Η βασίλισσα της Βρετανίας Καμίλα επισκέπτεται τον Πύργο του Λονδίνου για να δει την έκθεση κεραμικών παπαρούνων για την 80ή επέτειο του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου 1