Κόσμος

Τουρκία: Ένας νεκρός και 43 εγκλωβισμένοι από πτώση τελεφερίκ

Σε θρίλερ μετατράπηκε η βόλτα αναψυχής με τελεφερίκ στην Τουρκία, όταν ένας πυλώνας του κατέρρευσε αφού μία καμπίνα προσέκρουσε πάνω του.

Στον αέρα παραμένουν εγκλωβισμένοι 43 άνθρωποι μέσα στις καμπίνες του τελεφερίκ το οποίο κατέρρευσε στην Τουρκία. Σε εξέλιξη είναι οι προσπάθειες απεγκλώβησης των διασωστών, έχοντας σώσει ως τώρα 128 επιβαίνοντες, ενώ υπήρχε και ένας άνθρωπος που έχασε τη ζωή του.

Το δυστύχημα συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής (13.04.2024), όταν καμπίνα του τελεφερίκ συγκρούστηκε με στύλο, με αποτέλεσμα να ανοίξει και οι επιβάτες της να πέσουν στο κενό.

Οι επιχειρήσεις για τη διάσωση των εγκλωβισμένων συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα και το μεσημέρι του Σαββάτου, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Έρευνας και Διάσωσης (AFAD) της Τουρκίας, Οκέι Μέμις, δήλωσε ότι «128 πολίτες σε 16 βαγόνια διασώθηκαν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Η διάσωση άλλων 43 σε οκτώ εναπομείναντες λοβούς είναι σε εξέλιξη». 

Στις επιχειρήσεις διάσωσης συμμετέχουν 543 άνδρες και επτά ελικόπτερα, προερχόμενοι από την AFAD, το Λιμενικό Σώμα, την Πυροσβεστική, αλλά και ορειβατικές ομάδες από διάφορες περιοχές της Τουρκίας.

Η Γενική Εισαγγελία της Αττάλειας ξεκίνησε έρευνα για το δυστύχημα, ενώ ορίστηκε επιτροπή εμπειρογνωμόνων που περιλαμβάνει μηχανολόγους και ηλεκτρολόγους μηχανικούς και εμπειρογνώμονες υγείας και ασφάλειας για να καθορίσει τα αίτια του συμβάντος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Τα περσινά κέρδη των κροίσων της G20 αρκούν για να τερματιστεί η φτώχεια σε όλο τον πλανήτη» υποστηρίζει η Oxfam
Η G20 αποτελείται από 19 κράτη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αφρικανική Ένωση, αντιπροσωπεύει το 85% του παγκόσμιου ΑΕΠ και τα δυο τρίτα του πληθυσμού του πλανήτη
Γυναίκα μοιράζει φαγητό