Κόσμος

Τουρκία: Νέα εντάλματα σύλληψης υπόπτων για διασυνδέσεις με τον Γκιουλέν

Τούρκοι εισαγγελείς εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης εις βάρος 112 ανθρώπων σε όλη τη χώρα, οι οποίοι κατηγορούνται για διασυνδέσεις με το κίνημα του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί υπεύθυνο για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, μετέδωσαν σήμερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, εισαγγελείς στην Καισάρεια της κεντρικής Τουρκίας εξέδωσαν εντάλματα εις βάρος 68 υπόπτων, περιλαμβανομένων 17 στρατιωτών για υποτιθέμενες διασυνδέσεις τους με το κίνημα του Γκιουλέν.

Οι εισαγγγελείς στην Άγκυρα εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης εις βάρος δέκα ανθρώπων, που θεωρείται ότι χρησιμοποίησαν την εφαρμογή για κινητά ByLock, την οποία οι αρχές θεωρούν ότι χρησιμοποιούν τα μέλη του δικτύου για να ανταλλάσσουν κρυπτογραφημένα μηνύματα. Άλλα 34 εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν εις βάρος στρατιωτών από εισαγγελείς στο Ικόνιο (κεντρική Τουρκία).

Στις 15 Ιουλίου του 2016 σημειώθηκε στην Τουρκία απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν. Κατεστάλη άμεσα από τις κυβερνητικές δυνάμεις αφήνοντας πίσω της πάνω από 250 νεκρούς και τουλάχιστον 2.000 τραυματίες. Η Άγκυρα κατηγορεί τον Γκιουλέν και τους υποστηρικτές του ότι έπαιξαν ρόλο-κλειδί στην απόπειρα αυτή, για την οποία ο ίδιος ο Γκιουλέν, που ζει στις ΗΠΑ από το 1999, αρνείται κάθε ανάμειξη.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, πλήθος καθηγητών, μελών των Ενόπλων Δυνάμεων, δημοσιογράφων και ακτιβιστών έχουν συλληφθεί κατηγορούμενοι για διασυνδέσεις με το αποκαλούμενο FETO (το κίνημα των γκιουλενιστών).

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: «Καμία παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία» λένε ουκρανοί στρατιώτες – Αμφιβολίες για άμεση εκεχειρία
Στρατιώτες στην περιφέρεια του Χαρκόβου δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τον πόλεμο, απορρίπτοντας κάθε ιδέα παραχώρησης εδαφών, ενόψει της συνάντησης Τραμπ – Πούτιν
Μέλη της 65ης Ξεχωριστής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ένοπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία
Ουγγαρία: Ο Βίκτορ Όρμπαν υποστηρίζει ότι η Ρωσία έχει ήδη κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας εκτίμησε ότι η Ουκρανία έχει χάσει τη σύγκρουση και ότι η Ρωσία έχει αναδειχθεί νικήτρια, παραμονή της συνάντησης μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν 1
Η NASA θέλει να εγκαταστήσει πυρηνικό αντιδραστήρα στη Σελήνη – Ποιες θα είναι οι συνέπειες για το διαστημικό δίκαιο
Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία θέλει να επιταχύνει την κατασκευή πυρηνικού αντιδραστήρα στη Σελήνη πριν από την Κίνα και τη Ρωσία, εγείροντας σημαντικά γεωπολιτικά και νομικά ζητήματα, σύμφωνα με άρθρο της Washington Post
Το λογότυπο της NASA στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Κένεντι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ