Κόσμος

Τουρκία: Νέος αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων ο Στρατηγός Μπαϊρακτάρογλου και νέος αρχηγός Στρατού ο Αντιστράτηγος Τόκελ

Συνολικά αποστρατεύονται 45 ανώτατοι αξιωματικοί, επιπέδου ταξιάρχου και άνω, και στους τρεις κλάδους.

Αλλαγή φρουράς για την στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων στην Τουρκία, στο πλαίσιο των κρίσεων ανωτάτων αξιωματικών που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβούλιου της Τουρκίας, υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι σημερινές (05.08.2025) στρατιωτικές κρίσεις κρίσεις στην Τουρκία έφεραν σημαντικές αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού αποστρατεύθηκε ο μέχρι πρότινος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγός Μετίν Γκιουράκ.

Καθήκοντα νέου Α/ΓΕΕΔ αναλαμβάνει ο νυν αρχηγός των Χερσαίων Δυνάμεων, Σελτζούκ Μπαϊρακτάρογλου, ενώ νέος αρχηγός του τουρκικού στρατού Ξηράς αναλαμβάνει ο διοικητής της Α΄ Στρατιάς με έδρα την Κωνσταντινούπολη, Μετίν Τόκελ.

Επίσης, αποφασίστηκε ότι παρατείνεται η θητεία για ένα χρόνο των αρχηγών του Ναυτικού, ναυάρχου Ερτζουμέντ Τατλίογλου, και της Αεροπορίας, πτεράρχου Ζιγιά Τζεμάλ Καντίογλου.

Συνολικά αποστρατεύονται 45 ανώτατοι αξιωματικοί, επιπέδου ταξιάρχου και άνω, και στους τρεις κλάδους. Μετά τις σημερινές αποφάσεις, ο αριθμός των στρατηγών στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αυξάνεται στους 332 από τους 316 που είναι σήμερα.

Οι αποφάσεις για τις κρίσεις στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις τίθενται παραδοσιακά σε ισχύ στις 30 Αυγούστου, επέτειο της τουρκικής αντεπίθεσης στο Μικρασιατικό Μέτωπο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Εξετάζει αποκλιμάκωση του πολέμου και μεταφορά της ευθύνης για το Στενά του Ορμούζ σε άλλες χώρες
«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη των στόχων μας, καθώς εξετάζουμε τη σταδιακή ολοκλήρωση των στρατιωτικών μας επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή σε ό,τι αφορά το τρομοκρατικό καθεστώς του Ιράν»
Ντόναλντ Τραμπ
Η Μέση Ανατολή στις φλόγες: Ο Τραμπ μιλάει για αποκλιμάκωση χωρίς «κατάπαυση του πυρός» και ετοιμάζεται να στείλει χερσαίες δυνάμεις
Οι ΗΠΑ φέρονται έτοιμες να κάνουν κατάληψη στο νησί Χαργκ για να πιέσουν το Ιράν να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ - Η Τεχεράνη απαντά με πυραυλικές επιθέσεις στο Ισραήλ και με επανεμφάνιση του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Λίβανος