Κόσμος

Τουρκία: Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας θα παραστεί στην ορκωμοσία του Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, θα παραστεί στην ορκωμοσία του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το Σάββατο (03.06.2023), παρά τις ιστορικά τεταμένες σχέσεις της χώρας του με την Τουρκία.

«Η Αρμενία έλαβε πρόσκληση για να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας» ανέφερε η κυβέρνηση, διευκρινίζοντας ότι η χώρα θα εκπροσωπηθεί από τον πρωθυπουργό Πασινιάν.

Η Αρμενία και η Τουρκία δεν έχουν συνάψει επισήμως διπλωματικές σχέσεις και τα κοινά σύνορά τους παραμένουν κλειστά από τη δεκαετία του 1990. Τον Δεκέμβριο του 2021 ωστόσο όρισαν απεσταλμένους με στόχο να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους. Βασικό αγκάθι, η σφαγή των Αρμενίων κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο από την τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία, την οποία το Γερεβάν και πολλές δυτικές χώρες αναγνωρίζουν ως γενοκτονία, όρο που απορρίπτει κατηγορηματικά η Τουρκία.

Η Άγκυρα είναι επίσης στενός σύμμαχος του Αζερμπαϊτζάν, χώρας με την οποία η Αρμενία συγκρούστηκε δύο φορές τα τελευταία χρόνια για τον έλεγχο του ορεινού θύλακα Ναγκόρνο Καραμπάχ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τσάρλι Κερκ, ο ακτιβιστής που μάγεψε τον Τραμπ – Ένας υπέρμαχος της οπλοκατοχής που τελικά τον σκότωσε
«Όταν οι άνθρωποι σταματούν να μιλούν, έρχεται η βία» είχε πει σε ένα από τα αγαπημένα του debate με φοιτητές - Ο Τσάρλι Κερκ εκτελέστηκε από ελεύθερο σκοπευτή ενώ μιλούσε σε πλήθος
Τσάρλι Κερκ
4
Η σπαρακτική ομιλία της συζύγου του Τσάρλι Κερκ - «Με ρώτησε η κόρη μας που είναι ο μπαμπάς, της είπα πως πήγε ταξίδι με τον Ιησού»
«Οι κραυγές αυτής της χήρας θα αντηχήσουν σε όλο τον κόσμο σαν πολεμική κραυγή. Η αποστολή του συζύγου μου δεν θα τελειώσει, ούτε για μια στιγμή», τόνισε η χήρα του συντηρητικού ακτιβιστή
Έρικα Κιρκ
11
Πενήντα νεκροί στην πόλη της Γάζας από ισραηλινές επιθέσεις: Εντολή εκκένωσης από τους IDF – «Θα χρησιμοποιήσουμε βία»
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν λάβει οδηγίες να εγκαταλείψουν τη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας πριν τεθεί υπό ισραηλινό έλεγχο
Ένα αγόρι τρέχει καθώς καπνός αναδύεται από μία εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία, που στέγαζε εκτοπισμένους Παλαιστινίους, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στην πόλη της Γάζας
1
Ελλάδα, ΗΠΑ και 41 ακόμη χώρες καταδικάζουν τα ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της Πολωνίας – «Βαθιά ανησυχία για τις 19 παραβιάσεις»
Η Πολωνία τόνισε ότι «οι απερίσκεπτες ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αποσταθεροποιητική κλιμάκωση που φέρνει την περιοχή πιο κοντά στη σύγκρουση από κάθε άλλη φορά»
Στρατιώτες περπατούν δίπλα σε ένα σημείο όπου η στέγη ενός σπιτιού καταστράφηκε, μετά την παραβίαση του πολωνικού εναερίου χώρου από ρωσικά drones κατά τη διάρκεια επίθεσης στην Ουκρανία, μερικά από τα οποία καταρρίφθηκαν από την Πολωνία με την υποστήριξη των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ 2