Κόσμος

Τουρκία: Σύντομα ξεκινάμε έρευνες στην περιοχή που συμφωνήσαμε με τη Λιβύη

Ο υπουργός Ενέργειας της κυβέρνησης Ερντογάν, Φατίχ Ντονμέζ με δήλωσή του στο πρακτορείο Anadolu ανέφερε πως η Τουρκία σύντομα ξεκινάει τις σεισμικές έρευνες στις περιοχές ευθύνης που έχε συμφωνήσει με την Λιβύη.

«Όπως ξέρετε έχουμε ένα Μνημόνιο με την Λιβύη. Η διαδικασία ξεκίνησε. Η Εταιρεία Ερευνών Υδρογονανθράκων έχει αναρτήσει για 3 μήνες ( την περιοχή) και η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου έχει ήδη κάνει την πρώτη αίτηση. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσουμε τις πρώτες σεισμικές έρευνες» δήλωσε χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει ο “Ελεύθερος Τύπος”.

Παράλληλα ο Τούρκος υπουργός ανέφερε πως «στην ανατολική Μεσόγειο πολλοί παίχτες προσπαθούσαν να βγάλουν την Τουρκία εκτός της εξίσωσης, αλλά τώρα όσοι ήθελαν αυτό έμειναν οι ίδιοι εκτός παιχνιδιού. Μάλλον επικαλέστηκαν την κρίση και αποσύρθηκαν από την περιοχή».

Ο Φατίχ Ντονμέζ ανέφερε πως τα σχέδια που έχει εκπονήσει η Τουρκία δεν αλλάζουν και πως θα συνεχίσει τις έρευνες της και στην Μαύρη Θάλασσα αλλά και στην ανατολική Μεσόγειο.

«Είμαστε πιστοί στο σχέδιο μας για την ανατολική Μεσόγειο. Θα προχωρήσουμε όσο είναι εφικτό κανονικά το σχέδιο μας. Και στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και από τον Ιούλιο στην Μαύρη Θάλασσα για πρώτη φορά με το γεωτρύπανο μας ‘’Πορθητής’’ σχεδιάζουμε να πραγματοποιήσουμε την πρώτη μας γεώτρηση».

Πηγή: eleftherostypos

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
CNN: Στον «πάγο» η συνάντηση Τραμπ με Πούτιν στη Βουδαπέστη – Αναβλήθηκε το ραντεβού Ρούμπιο και Λαβρόφ
Ρούμπιο και Λαβρόφ έχουν διαφορετικές απόψεις για τον τρόπο που θα τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία - Η συνάντησή τους θεωρείται βασικό κομμάτι της προετοιμασίας για τη δεύτερη συνάντηση κορυφής Τραμπ και Πούτιν
Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν
«Κλοπή του αιώνα» στο Λούβρο: Απίθανο να βρεθούν τα κοσμήματα - Αναλαμβάνει η ομάδα που εξιχνίασε τη ληστεία σε βάρος της Κιμ Καρντάσιαν
Ειδικοί τονίζουν πως αν οι κλέφτες προλάβουν να κάνουν κομμάτια τα κοσμήματα, τότε το «παιχνίδι» για τις γαλλικές αρχές έχει τελειώσει - Αναζητούν τους δράστες σε βίντεο του μουσείου πριν από αρκετές εβδομάδες
Το σπασμένο παράθυρο του Λούβρου