Κόσμος

Τουρκία: Χειροπέδες στη Χαντισέ, την τραγουδίστρια του Dum Tek Tek – Μπαράζ συλλήψεων σε καλλιτέχνες

Η εφημερίδα Cumhuriyet αναφέρει ότι οι περισσότεροι είχαν αντιδράσει στη σύλληψη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου

Δεν έχουν τέλος οι συλλήψεις στην Τουρκία και μετά τους πολιτικούς η αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε ηθοποιούς και τραγουδιστές.

Στην επιχείρηση σκούπα της αστυνομίας στην Τουρκία συνελήφθησαν περίπου 20 ηθοποιοί και τραγουδιστές για χρήση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το Γραφείο Εγκλημάτων Ναρκωτικών, συνολικά 19 άτομα βρίσκονται στο στόχαστρο, ανάμεσά τους γνωστοί σταρ όπως οι ηθοποιοί Μπερράκ Τουζουνατάτς και Ντεμέτ Εβγκάρ, καθώς και η τραγουδίστρια Χαντίσε Ατζίκγκοζ, η οποία εκπροσώπησε την Τουρκία το 2009 στη Eurovision, οι οποίοι κλήθηκαν για ανάκριση και εξετάσεις αίματος.

Η ηθοποιός Meriç Aral Keskin, η οποία γέννησε πριν από ένα μήνα, όταν μεταφέρθηκε στη Διοίκηση Χωροφυλακής της Κωνσταντινούπολης, ζήτησε θήλαστρο για να ταΐσει το μωρό της.

Η είδηση έχει προκαλέσει σεισμό στην τουρκική showbiz, καθώς πολλοί θεωρούν ότι η επιχείρηση αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο περιορισμού της ελευθερίας του λόγου και στοχοποίησης καλλιτεχνών και δημοσίων προσώπων.

Η εφημερίδα Cumhuriyet αναφέρει ότι οι περισσότεροι είχαν αντιδράσει στη σύλληψη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Η τραγουδίστρια Χαντισέ έχει γίνει συχνά στόχος των φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης λόγω των ρούχων και των χορευτικών της παραστάσεων, μια άλλη κρατούμενη ηθοποιός, η Ντεμέτ Εβγκάρ, είναι γνωστή για το έργο της για τα δικαιώματα των γυναικών και την αντιπολιτευτική της στάση.

Η Χαντισε έγραψε στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Το να στεκόμαστε δίπλα-δίπλα στο μονοπάτι της δικαιοσύνης και της ελευθερίας είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Υπερασπίζομαι αξίες όπως η δικαιοσύνη, η ελευθερία και η ισότητα εδώ και χρόνια και συνεχίζω να βαδίζω σε αυτό το μονοπάτι με αποφασιστικότητα. Οι νέοι αγωνίζονται με τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν όταν θέλουν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και να ακουστούν οι φωνές τους. Δεν πρέπει να εμποδίζουμε τους νέους μας, στους οποίους εναποθέτουμε όλες μας τις ελπίδες, να υπάρχουν ελεύθερα, χωρίς να συντρίβουμε τις ελπίδες τους. Γιατί το πραγματικό μέλλον αυτής της χώρας βρίσκεται στα χέρια των νέων μας».

Τα ονόματα των συλληφθέντων είναι τα εξής: Dilan Polat, Engin Polat, İrem Derici, Kubilay Aka, Kaan Yıldırım, Hadise Açıkgöz, Berrak Tüzünataç, Duygu Özaslan Mutaf, Demet Evgâr Babataş, Zeynep Meriç Örin Kespir Özkin, Yazıcıoğlu, Feyza Altun, Derin Talu, Deren Talu, Ziynet Sali, Birce Akalay, Metin Akdülger, Ceren Moray Orcan.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποιεί για κίνδυνο «πολιτισμικής εξάλειψης» της Ευρώπης σε εκρηκτικό έγγραφο
Στη νέα Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας, ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις μεταναστευτικές πολιτικές ότι επιταχύνουν την «παρακμή» της ηπείρου
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
ΗΠΑ: «Δεν είμαστε σκουπίδια» λέει η σομαλική κοινότητα απέναντι στις επιθέσεις του Τραμπ
Οι προσβλητικές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου σε βάρος των Σομαλών πάγωσαν απότομα το κλίμα στη Μινεάπολη - Καθώς οι επιχειρήσεις απέλασης εντείνονται, μέρος της κοινότητας δηλώνει ότι ζει πλέον με έναν μόνιμο φόβο
Η ιδιοκτήτρια σαλόνι ομορφιάς και μετανάστρια από τη Σομαλία, Ιφρα Φαραχ, έξω από το κατάστημά της στο εμπορικό κέντρο Karmel Mall
Δικαστήριο στη Γαλλία αποφασίζει το μέλλον της Shein – Η κυβέρνηση ζητά τρίμηνη αναστολή της πλατφόρμας
Η Γαλλία κάλεσε επίσης τους μεγάλους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου Bouygues Telecom, Free, Orange και SFR στην ακροαματική διαδικασία ζητώντας να μπλοκάρουν την ιστοσελίδα της Shein
Shein