Κόσμος

Τουρκία: Σταμάτησαν την απεργία πείνας οι Κούρδοι μετά την έκκληση του Οτσαλάν

Η απεργία πείνας που είχαν αρχίσει κούρδοι κρατούμενοι στην Τουρκία πριν από 68 ημέρες τερματίστηκε σήμερα ύστερα από έκκληση που απηύθυνε ο κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν, δήλωσε εκπρόσωπος των κρατουμένων στο φιλοκουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firatnews.

“Λαμβάνουμε υπόψη την έκκληση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και θέτουμε τέρμα στην απεργία μας από σήμερα, 18 Νοεμβρίου”, δήλωσε από τη φυλακή Ντενίζ Καγιά, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.

Ο ιστορικός ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (του εκτός νόμου ΡΚΚ) το οποίο διεξάγει ένοπλο αγώνα κατά των τουρκικών δυνάμεων από το 1984 για αυτονομία στη νοτιοανατολική Τουρκία, είχε απευθύνει έκκληση χθες Σάββατο από τη φυλακή όπου κρατείται στο Ιμραλί της βορειοδυτικής Τουρκίας, για διακοπή της απεργίας που έκαναν τουλάχιστον 700 κρατούμενοι.

Ο αδελφός του Μεχμέτ που τον συνάντησε την ίδια ημέρα στη φυλακή, ήταν αυτός που δημοσιοποίησε μια γραπτή δήλωση στην οποία αναφέρεται η έκκληση του ηγέτη του ΡΚΚ.

“Το κίνημα της απεργίας πείνας είναι πολύ σημαντικό. Το κίνημα πέτυχε το στόχο του. Θέλω (οι κούρδοι κρατούμενοι) να θέσουν τέρμα στην απεργία τους χωρίς καθυστέρηση και χωρίς δισταγμό”, είπε ο Οτσαλάν, σύμφωνα με το κείμενο αυτό.
 

Διαβάστε

Απεργία πείνας για τον Οτσαλάν ξεκινούν και 6 Κούρδοι πολιτικοί

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πάγωσαν» Δανία, Ρωσία, ΗΠΑ και Ιαπωνία – Εικόνες χάους στους δρόμους που «βούλιαξαν» στο χιόνι
Στην Κοπεγχάγη αυτοκίνητα κόλλησαν στο χιόνι, στην Αγία Πετρούπολη τα κανάλια πάγωσαν, το Τόκιο ντύθηκε στα λευκά, ενώ η Νέα Υόρκη αντιμετωπίζει το πιο ακραίο ψύχος από το 2018
Άνδρας καθαρίζει το χιόνι στο Άαλμποργκ της Δανίας
Έξι νεκροί μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας στον Λίβανο - Αναφορές για 7 τραυματίες και αγνοούμενους στα ερείπια
Ο Λιβανέζος πρόεδρος ζήτησε την πλήρη κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων διάσωσης και την παροχή καταφυγίου σε κατοίκους μέσα και γύρω από το κτίριο που κατέρρευσε
Λίβανος
Νέα ποινή φυλάκισης για τη νομπελίστρια ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί: Καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξης
«Καταδικάσθηκε σε έξι χρόνια κάθειρξη για συνάθροιση και συνεννόηση για τη διάπραξη εγκλημάτων», δήλωσε ο δικηγόρος της προσθέτοντας ότι της επιβλήθηκε επίσης διετής απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
Narges Mohammadi
Αρκετοί εγκλωβισμένοι και τραυματίες μετά από κατάρρευση πολυκατοικίας και εκδήλωση πυρκαγιάς στο Λίβανο
Η εθνική ένωση ιδιοκτητών ακινήτων σε δήλωσή της χαρακτήρισε την κατάρρευση ως αποτέλεσμα «κατάφωρης αμέλειας και ελλείψεων του λιβανικού κράτους όσον αφορά την ασφάλεια των πολιτών και τη στέγαση τους»
Λίβανος