Κόσμος

Τουρκία: Συλλήψεις δεκάδων αξιωματικών της αστυνομίας

Δεκάδες υψηλόβαθμους αξιωματικούς της αστυνομίας συνέλαβαν σήμερα οι τουρκικές αρχές, στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας.

Οι αξιωματικοί συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της κατασκοπείας, της παράνομης τηλεφωνικής παρακολούθησης και της πλαστογραφίας.

Τουλάχιστον 76 εν ενεργεία ή εν αποστρατεία αξιωματικοί της αστυνομίας συνελήφθησαν σε ολόκληρη την Τουρκία, τουλάχιστον σαράντα από τους οποίους στην Κωνσταντινούπολη, ανάμεσά τους και ο πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της πόλης, ο Ομέρ Κεσέ.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες κατείχαν σημαντικές θέσεις κατά τη διάρκεια των ερευνών για διαφθορά στους κόλπους της κυβέρνησης και στο περιβάλλον του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν δηλώνει πως θεωρεί ότι η έρευνα για διαφθορά αποτελεί προϊόν συνωμοσίας για την ανατροπή του που οργανώθηκε από το “παράλληλο κράτος” που αποτελεί σύμφωνα με την Αγκυρα η οργάνωση Χιζμέτ του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Διαδοχικά κύματα διώξεων στους κόλπους της αστυνομίας και της δικαιοσύνης ακολούθησαν τις αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα διαφοράς στους κόλπους της τουρκικής κυβέρνησης και στο περιβάλλον του Ερντογάν και σύμφωνα με συνεργάτες του τούρκου πρωθυπουργού, η εκστρατεία κατά της οργάνωσης Χιζμέτ θα συνεχισθεί εν όψει των προεδρικών εκλογών της 10ης Αυγούστου.

Διαβάστε

“Βέλη” Ερντογάν κατά των ΗΠΑ για την Γάζα

Άστραψε και βρόντηξε ο Ερντογάν κατά Ισραήλ και Αιγύπτου

Τουρκία: Νέος “πόλεμος” με το Twitter – Απέκλεισαν λογαριασμό αντικυβερνητικής οργάνωσης

Έβαλαν φυλακή πολιτικό γιατί έμοιαζε με διαδηλώτρια!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βενεζουέλα: Τεταμένο κλίμα στη χώρα μετά την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Καραϊβική
Πολεμικά πλοία, υποβρύχια και χιλιάδες Αμερικανοί πεζοναύτες βρίσκονται ανοικτά των ακτών της Βενεζουέλας – Η Ουάσιγκτον κάνει λόγο για επιχείρηση κατά των ναρκωτικών αλλά το Καράκας φοβάται στρατιωτική επέμβαση
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλα, Νικολάς Μαδούρο
ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο «καρατόμησε» τον επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών μετά από έκθεση που αντέκρουε τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τζέφρι Κρους, διευθυντής της Defense Intelligence Agency (DIA), απομακρύνθηκε από τη θέση του – Η απόφαση ελήφθη μετά από εσωτερική έκθεση για το Ιράν, που θεωρήθηκε ενοχλητική για τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τους New York Times
Ο Αντιπτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και Διευθυντής της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών (DIA) Τζέφρι Κρουζ