Κόσμος

Φωτιά στο Όκλαντ: Ακόμη υπάρχουν αγνοούμενοι! Εννέα νεκροί [pics]

Πυρκαγιά που ξέσπασε στη διάρκεια ενός πάρτυ που γινόταν σε αποθήκη στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από εννέα ανθρώπους ενώ αγνοείται η τύχη τουλάχιστον είκοσι άλλων για τους οποίους εκφράζονται φόβοι ότι είναι νεκροί μέσα στο καμένο κτίριο, δήλωσαν χθες αξιωματούχοι ενώ φίλοι και συγγενείς αγωνιούν περιμένοντας πληροφορίες για την τύχη τους.

Τα αίτια της πυρκαγιάς και ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν έχουν διευκρινιστεί ώρες αφότου η πυρκαγιά κατέκαψε το διώροφο κτίριο που καταλάμβανε περίπου μισό οικοδομικό τετράγωνο και στέγαζε στούντιο καλλιτεχνών, εργαστήρια, χώρους με αντίκες και έπιπλα.

 

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 11:30 μ.μ της Παρασκευής (τοπική ώρα) στη συνοικία Φρούτβεϊλ της πόλης, μια περιοχή στην οποία κατοικούν κυρίως ισπανόφωνοι και εργάτες, αλλά και πολλοί καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται σε ανακαινισμένους εργοστασιακούς και αποθηκευτικούς χώρους.

Φοβούνται ότι θα βρουν κι άλλα θύματα

Αξιωματούχοι των κομητειών του Όκλαντ και της Αλαμέντα δήλωσαν πως περιμένουν να βρουν περισσότερα θύματα μόλις η φωτιά σβήσει εντελώς και μπορέσουν να ερευνήσουν με ασφάλεια το εσωτερικό του κτιρίου.

 

Η αρχηγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πόλης Τερίζα Ντελότς Ριντ δήλωσε πως η πυρκαγιά ήταν η χειρότερη σε ένα και μόνο κτίριο που έχει δει σ’ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της. Η δήμαρχος Λίμπι Σάαφ έκανε λόγο για μια «σκηνή καταστροφής».

Φίλοι των αγνοουμένων έχουν συγκεντρωθεί σ’ ένα γειτονικό παμπ περιμένοντας νέα για τους αγαπημένους τους. Περίπου δέκα άλλοι συγκεντρώθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

«Δεν έχω πολλές ελπίδες», είπε μια γυναίκα, τέσσερις φίλοι της οποίας είναι μεταξύ των αγνοουμένων. «Περάσαμε τη νύχτα τηλεφωνώντας σε νοσοκομεία και ακούγοντας τη συχνότητα της αστυνομίας».

Αρχικά επιβεβαιώθηκε πως υπάρχουν εννέα νεκροί και οι αρχές «περιμένουν το χειρότερο» καθώς προσπαθούν να εντοπίσουν «γύρω στους είκοσι» ανθρώπους η τύχη των οποίων αγνοείται, δήλωσε το απόγευμα (τοπική ώρα) ο Ρέι Κέλι, εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας.

Ο ίδιος διευκρίνισε αργότερα πως αδιευκρίνιστος αριθμός πτωμάτων έχει εντοπιστεί μέσα στο απανθρακωμένο κτίριο, όμως δεν έχει καταστεί δυνατό να περισυλλεγούν. Πολλά από τα θύματα είναι νέοι άνθρωποι, εικοσάρηδες ή τριαντάρηδες, ανακοίνωσαν οι αρχές.

 

Μικρά μη επανδρωμένα αεροπλάνα με εξοπλισμό θερμικής απεικόνισης εστάλησαν μέσα στο καμένο κτίριο αναζητώντας ενδείξεις ζωής, αλλά δεν εντοπίσθηκε τίποτε, δήλωσε ο Κέλι.

Το πάρτυ με ηλεκτρονική μουσική γινόταν στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, που είχε μόνο δύο εξόδους. Μια αυτοσχέδια σκάλα στο εσωτερικό, η μοναδική που υπήρχε, φαίνεται πως ήταν κατασκευασμένη από παλέτες.

 

Η οροφή της αποθήκης κατέρρευσε στον δεύτερο όροφο του κτιρίου στη διάρκεια της πυρκαγιάς, σύμφωνα με τις αρχές, και τμήματα του δευτέρου ορόφου υποχώρησαν και έπεσαν στον πρώτο όροφο.

Οι αρχές είπαν πως δεν υποπτεύονται εμπρησμό, όμως ερευνητές θέλουν να διαπιστώσουν αν το κτίριο είχε ιστορικό παραβιάσεων του οικοδομικού κώδικα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λιβύη κατά της Ελλάδας για τα «οικόπεδα» ανοιχτά από την Κρήτη: «Παραβιάζουν κυριαρχικά μας δικαιώματα»
Επικαλούμενο ανυπόστατες αξιώσεις που εδράζονται στο ανυπόγραφο και διεθνώς απομονωμένο τουρκολιβυκό μνημόνιο, το ΥΠΕΞ της Λιβύης αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας
Χάρτης του παράνομου τουρκο-λιβυκού μνημονίου
Γνώριζε γυναίκες σε dating app, τις νάρκωνε και τις βίαζε - Ισόβια στο «σεξουαλικό αρπακτικό» με το διδακτορικό και τα χλιδάτα ρούχα στη Βρετανία
Χρησιμοποιούσε κρυφές ή φορητές κάμερες για να καταγράψει τους βιασμούς - Σε ορισμένες περιπτώσεις, κρατούσε προσωπικά αντικείμενα από τα θύματά του ως ενθύμια
Ο Zhenhao Zou
1
Το Ιράν είχε απευθείας συνομιλίες με τις ΗΠΑ – «Δεν επιστρέφει στις διαπραγματεύσεις αν δεν σταματήσει τις επιθέσεις το Ισραήλ»
Ο Τραμπ θέλει η Τεχεράνη να σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου, ενώ ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ έχει δηλώσει ότι το δικαίωμα του εμπλουτισμού ουρανίου είναι αδιαπραγμάτευτο
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ 1