Κόσμος

Τραγωδία Air India: Ο 40χρονος μοναδικός επιζών αποκαλύπτει πώς βγήκε από τα συντρίμμια του αεροπλάνου

Από τη συντριβή του Boeing 787 της Air India σκοτώθηκαν συνολικά 270 άνθρωποι

O Vishwash Kumar Ramesh είναι ο μόνος άνθρωπος που επέζησε από την πτήση της Air India. Ο 40χρονος Βρετανός υπήκοος αποκαλύπτει πώς κατάφερε να βγει ζωντανός από τα συντρίμμια του Boeing 787 Dreamliner που συνετρίβη στις 12 Ιουνίου στο Αχμενταμπάντ της Ινδίας, με συνολικό τραγικό απολογισμό 270 νεκρούς.

Ο Vishwash Kumar Ramesh, πατέρας ενός παιδιού, καθόταν στη θέση 11A της μοιραίας πτήσης της Air India η οποία είχε προορισμό το Γκάτγουικ του Λονδίνου αλλά κατέπεσε και συνετρίβη σχεδόν αμέσως μετά την απογείωσή της, χαρακτήρισε «θαύμα» το γεγονός ότι επέζησε.

Ο 40χρονος εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη που δεν μπόρεσε να σώσει τον αδελφό του Ajay, ο οποίος καθόταν στη θέση 11J και σκοτώθηκε στο δυστύχημα.

«Είναι θαύμα που επέζησα. Είμαι καλά σωματικά, αλλά νιώθω απαίσια που δεν μπόρεσα να σώσω τον Ajay», δήλωσε στη βρετανική «The Sun»

Ο Vishwash σχεδίαζε να κλείσει δύο θέσεις στη μοιραία πτήση «AI171» της Air India – τη μία δίπλα στην άλλη. Ωστόσο, καθυστέρησε να κάνει την κράτηση και έτσι αναγκάστηκε να διαλέξει ξεχωριστές θέσεις για εκείνον και τον αδελφό του.

«Αν είχαμε καθίσει μαζί, ίσως και οι δύο να είχαμε επιβιώσει. Προσπάθησα να βρω δύο θέσεις μαζί, αλλά κάποιος είχε ήδη κλείσει μία. Εγώ και ο Ajay θα καθόμασταν μαζί, αλλά έχασα τον αδερφό μου μπροστά στα μάτια μου. Έτσι, τώρα σκέφτομαι συνεχώς “Γιατί δεν έσωσα τον αδερφό μου;”», είπε.

Ο 40ρονος, που καθόταν δίπλα σε μία από τις εξόδους κινδύνου, κατάφερε να βγει από ένα άνοιγμα στην παραμορφωμένη άτρακτο του αεροσκάφους και να σωθεί.

Σε βίντεο φαίνεται να προσπαθεί να επιστρέψει στη φλεγόμενη άτρακτο για να σώσει τον αδελφό του, λέγοντας στους διασώστες «είναι μέσα και καίγεται, πρέπει να τον σώσω».

Όπως έγινε γνωστό, ο εργαζόμενος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που τον απομάκρυνε από το σημείο δεν είχε καταλάβει ότι επρόκειτο για επιβάτη του αεροπλάνου.

Ινδία
REUTERS/Amit Dave

Ο Vishwash, που επέζησε με ελαφρά τραύματα, κράτησε το φέρετρο του αδελφού του στην κηδεία που έγινε στο Γκουτζαράτ, σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

 

Στις 12 Ιουνίου, το Boeing 787 Dreamliner της Air India συνετρίβη σε πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλης Αχμενταμπάντ, λίγο μετά την απογείωση, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 241 από τους 242 επιβαίνοντες και 30 άνθρωποι στον ξενώνα φοιτητών που έπεσε το αεροπλάνο. Η έρευνα για τα αίτια της συντριβής συνεχίζεται.

 

Μόλις χθες (σ.σ. 18.06.2025), ο πρόεδρος της Air India διαβεβαίωσε ότι το μητρώο των κινητήρων του μοιραίου αεροσκάφους ήταν «λευκό».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διχασμένη η Ευρώπη για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους: Αντιστέκονται Ιταλία και Γερμανία, ένθερμος υποστηρικτής ο Μακρόν
Το Ισραήλ εξετάζει την προσάρτηση περιοχών της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης αλλά και τη λήψη μέτρων σε βάρος του Παρισιού που αναγνώρισε το παλαιστινιακό κράτος και επιμένει σε συμφωνία ειρήνης
Εμανουέλ Μακρόν
«Ικανός χειριστής» πίσω από τα μυστηριώδη drones που έκλεισαν το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης – Με προβλήματα οι πτήσεις στο Όσλο
Από διαφορετικές κατευθύνσεις ήρθαν τα drones που έκλεισαν το διεθνές αεροδρόμιο της δανικής πρωτεύουσας - Η προέλευση τους δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή
Αεροδρόμιο Κοπεγχάγης
Καταδίκη για τη «Μήδεια» της Νέας Ζηλανδίας – Σκότωσε τα παιδιά της και τα έκρυψε σε βαλίτσες
Μια σειρά συμπτώσεων αποκάλυψαν ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στην ιστορία της Νέας Ζηλανδίας. με μια μητέρα να έχει αφαιρέσει τη ζωή από τα παιδιά της και να έχει κρύψει τις σορούς τους σε βαλίτσες. 
δίκη
Η Χαμάς εκτέλεσε έξω από νοσοκομείο 3 Παλαιστίνιους, κατηγορώντας τους για συνεργασία με το Ισραήλ – Δείτε βίντεο
Τα μέλη της Χαμάς άφησαν γράμματα πάνω στα πτώματα των Παλαιστίνιων με το μήνυμα «η προδοσία δεν θα μείνει ατιμώρητη» - Στην εκτέλεση συμμετείχαν και μέλη της Ισλαμική Τζιχάντ και των ταξιαρχιών των Μουτζαχεντίν
Χαμάς
45
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνάντησε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι – Συζήτησαν για την ειρήνη και την ουκρανική εκκλησία
«Ευχαριστώ τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την υποστήριξη, την αλληλεγγύη, την υπεράσπιση των συμφερόντων της Ουκρανίας», έγραψε σε ανάρτηση ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος / Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Και το Βέλγιο αναγνώρισε το κράτος της Παλαιστίνης: «Υποστηρίζουμε το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών», λέει ο Μπαρτ ντε Βίβερ
Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους έρχεται λίγες ώρες μετά από την αναγνώριση και της Γαλλίας - Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου δηλώνουν πως αυτές οι πρωτοβουλίες ανταμείβουν την Χαμάς
Μπαρτ ντε Βίβερ