Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τραγωδία στη Ρουμανία: Τέσσερα παιδιά νεκρά από φωτιά!

Τραγωδία στη Ρουμανία: Τέσσερα παιδιά νεκρά από φωτιά!

Ανείπωτη τραγωδία συγκλονίζει τη Ρουμανία. Τέσσερα μικρά παιδιά, τα οποία οι γονείς τους είχαν αφήνει μόνα στο σπίτι, έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε φωτιά.

Θύματα της τραγωδίας είναι τέσσερα αδερφάκια, ηλικίας από τεσσάρων μηνών έως έξι ετών. Η φωτιά στο σπίτι της οικογένειας ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας.

Τα απανθρακωμένα πτώματα των τεσσάρων παιδιών βρήκαν οι πυροσβέστες που κλήθηκαν να σβήσουν τη φωτιά, ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων (IGSU).

Ο μεγαλύτερος αδελφός τους, ηλικίας 14 ετών, που επίσης βρισκόταν στο σπίτι διακομίστηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο, ενώ η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Η πυρκαγιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από μια ξυλόσομπα, σύμφωνα με την IGSU. Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Οι γείτονες ανέφεραν ότι είχαν καταγγείλει επανειλημμένα στις τοπικές αρχές ότι οι γονείς τους παραμελούσαν τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οκτώ ανήλικοι έχασαν τη ζωή τους στη Ρουμανία και 27 ακόμη τραυματίστηκαν σε πυρκαγιές που ξέσπασαν σε οικίες το 2018, ενώ το 2017 ο αριθμός τους είχε φτάσει τους 12. Από το 2010 ως το 2012 τα τραγικά αυτά συμβάντα είχαν κοστίσει τη ζωή σε 152 παιδιά, κάτι που ώθησε τις αρχές να ξεκινήσουν εκστρατεία για την πρόληψη των πυρκαγιών αυτών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις