Κόσμος

Τραγωδία στην Ινδία! 18 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν σε φεστιβάλ

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δέκα παιδιά, ποδοπατήθηκαν κατά τη διάρκεια ινδουιστικού φεστιβάλ στο κρατίδιο Μπιχάρ της ανατολικής Ινδίας.

Η τραγωδία σημειώθηκε στις όχθες του ποταμού Γάγγη, στην πόλη Πάτνα, καθώς Ινδουιστές πιστοί επέστρεφαν αφού προσευχήθηκαν στον ήλιο, στο πλαίσιο της ετήσιας γιορτής Τσάτ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο IANS.

Η τοπική αστυνομία ανέφερε ότι μια αυτοσχέδια γέφυρα από μπαμπού στις όχθες του ποταμού κατέρρευσε, με αποτέλεσμα οι πιστοί να ποδοπατηθούν και 18 από αυτούς να χάσουν τη ζωή τους. Το τηλεοπτικό κανάλι NDTV πρόβαλε βίντεο με ανθρώπους που, κλαίγοντας, αναζητούν τους συγγενείς τους κοντά στις όχθες του ποταμού. Οι επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης των θυμάτων συνεχίζονται.

Πολλοί τραυματίες μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία. Ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί καθώς η κατάσταση πολλών από αυτούς θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή.

Υπολογίζεται ότι περίπου 400.000 άνθρωποι από την Πάτνα και τις γύρω περιοχές είχα συγκεντρωθεί στις όχθες του ποταμού. Η κυβέρνηση του Μπιχάρ διέταξε έρευνα για το δυστύχημα και ανακοίνωσε ότι θα δοθούν αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων.

Το Τσατ, που ξεκίνησε το Σάββατο, είναι μια από τις σπουδαιότερες ινδουιστικές γιορτές στη βόρεια και ανατολική Ινδία. Διαρκεί τέσσερις ημέρες, κατά τις οποίες χιλιάδες πιστοί πηγαίνουν στις όχθες του Γάγγη για να προσευχηθούν στο θεό Ήλιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ζελένσκι για drones σε Πολωνία και Ρουμανία: «Η Ρωσία επεκτείνει τον πόλεμο, μην περιμένετε βαλλιστικούς πυραύλους για να πάρετε αποφάσεις»
Το μήνυμα του Ουκρανού προέδρου προς ΝΑΤΟ, Ευρώπη, G7 και G20 - «Γνώριζαν που πετούσαν τα drones τους», είπε τονίζοντας πως δεν ήταν τυχαία περιστατικά
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 7
Νετανιάχου: «Η δολοφονία των ηγετών της Χαμάς στο Κατάρ θα άνοιγε τον δρόμο για την απελευθέρωση των ομήρων» – Έκρηξη οργής από τους συγγενείς των θυμάτων
«Οι ηγέτες των τρομοκρατών της Χαμάς που ζουν στο Κατάρ δεν ενδιαφέρονται για τους κατοίκους της Γάζας», πρόσθεσε
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Συναγερμός στην Πολωνία μετά από απειλή drone – Απογειώθηκαν μαχητικά και έκλεισε το αεροδρόμιο του Λούμπλιν
Σειρήνες, κλειστό αεροδρόμιο και ανάπτυξη μαχητικών: οι πολωνικές αρχές τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού το απόγευμα του Σαββάτου στην ανατολική χώρα, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία
Πολωνικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 6