Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Τραγωδία στην Βόρεια Καρολίνα – Καταπλακώθηκαν από δέντρο δημοσιογράφος και εικονολήπτης

Τραγωδία στην Βόρεια Καρολίνα – Καταπλακώθηκαν από δέντρο δημοσιογράφος και εικονολήπτης

Τα δύο μέλη ενός τηλεοπτικού συνεργείου βρήκαν τραγικό θάνατο στη διάρκεια ρεπορτάζ για την κακοκαιρία, ανακοίνωσαν οι αρχές της κομητείας Πολκ στη Βόρεια Καρολίνα στις ΗΠΑ.

Ένας παρουσιαστής ειδήσεων και ένας εικονολήπτης σκοτώθηκαν στη Βόρεια Καρολίνα από την πτώση ενός δένδρου στο αυτοκίνητό τους την ώρα που έκαναν ρεπορτάζ για τις συνέπειες της κακοκαιρίας στην κομητεία Πολκ, ανακοίνωσαν οι αρχές. Ο παρουσιαστής ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου WYFF Μάικ Μακ Κόρμικ και ο φωτορεπόρτερ Άαρον Σμέλτζερ, της θυγατρικής εταιρίας του NBC στη Βόρεια Καρολίνα σκοτώθηκαν. Βρίσκονταν μέσα στο SUV αυτοκίνητο του καναλιού, εν κινήσει σε αυτοκινητόδρομο, όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στο όχημά τους, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Τζέφρι Τέναντ δήλωσε ότι μόλις είχε παραχωρήσει συνέντευξη στον Μακ Κόρμικ, όταν μέσα σε λίγα λεπτά, δέχτηκε τηλεφώνημα για το περιστατικό. Έφθασε επί τόπου για να διαπιστώσει ότι τα δύο θύματα ήταν οι δημοσιογράφοι που είχε συναντήσει λίγο νωρίτερα. Με συγκλόνισε γιατί μόλις είχα δώσει συνέντευξη στον Μακ Κόρμικ δέκα λεπτά πριν με πάρουν τηλέφωνο. Είχαμε μιλήσει και του είχαμε πει ότι θέλουμε να είναι και εκείνοι ασφαλείς”, αποκάλυψε ο Τέναντ σε άλλους δημοσιογράφους.

Το έδαφος ήταν μουσκεμένο από την βροχή και ένα μεγάλο δένδρο, με διάμετρο περίπου ένα μέτρο, έπεσε πάνω στο SUV των δημοσιογράφων, προφανώς ενώ κινείτο κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου 176, είπε ο Τέναντ. Όταν έφθασαν οι πρώτες βοήθειες, ο κινητήρας ήταν ακόμη σε λειτουργία, πρόσθεσε.

Ο Μακ Κόρμικ εργαζόταν στον WYFF από το 2007, αρχικά ως δημοσιογράφος και στη συνέχεια ως παρουσιαστής δύο κυριακάτικων δελτίων, ανακοίνωσε ο σταθμός. Ο Σμέλτζερ ξεκίνησε να εργάζεται εκεί τον περασμένο Φεβρουάριο. Και οι δύο ήταν γεννημένοι το 1982, δηλαδή ήταν 36 χρόνων. Η κομητεία Πολκ βρίσκεται σε απόσταση περίπου 145 χιλιομέτρων δυτικά της Σαρλότ.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ & Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις