Κόσμος

Τραγωδία στο Καμερούν: 37 νεκροί από κατολισθήσεις

Οι καταρρακτώδεις βροχές στο δυτικό Καμερούν προκάλεσαν κατολίσθηση με αποτέλεσμα 37 άτομα να χάσουν τη ζωή τους.

Όπως μεταδίδουν ΜΜΕ στο Καμερούν οι ομάδες διάσωσης «χτενίζουν» τα συντρίμμια των κατεστραμμένων σπιτιών αναζητώντας επιζώντες μετά τη χθεσινή καταστροφή.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι αγνοούνται, αφού όγκοι λάσπης καταπλάκωσαν καμιά δεκαριά σπίτια στην πόλη Μπαφουσάμ, στο δυτικό τμήμα της χώρας, σε απόσταση 200 χλμ βόρεια του κυριότερου λιμανιού του Καμερούν, της Ντουάλα.

«Γύρω στις 10 το βράδυ, άκουσα έναν θόρυβο» περιέγραψε ο Άλμπερτ Κένγκε, ο οποίος επέζησε της κατολίσθησης. «Είδα ένα μεγάλο σύννεφο σκόνης και όταν διασκορπίστηκε, κατάλαβα ότι η πλαγιά του βουνού είχε καταρρεύσει».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκάρει έρευνα του ΟΗΕ: Πάνω από 21.000 παιδιά έμειναν ανάπηρα από τον πόλεμο στην Λωρίδα της Γάζας
Συγκλονίζουν οι αριθμοί των ανάπηρων παιδιών που αντιμετωπίζουν - πέρα από τον λιμό και τους βομβαρδισμούς - διάφορα προβλήματα προσβασιμότητας στην καθημερινότητά τους
Μητέρα κρατάει το παιδί της σε καταυλισμό εκτοπισμένων στην Γάζα
Η τρανς κόρη του Έλον Μασκ, Βίβιαν Γουίλσον δηλώνει απένταρη - «Ζω με τρεις συγκατοίκους, δεν με ενδιαφέρουν τα λεφτά»
«Έχω φίλους, ένα σπίτι και κάποιο διαθέσιμο εισόδημα, κάτι που είναι ωραίο και σίγουρα πιο τυχερό απ' ό,τι έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι της ηλικίας μου στο Λος Άντζελες»
Η Βίβιαν Γουίλσον 4