Κόσμος

Τραμπ: Καθαίρεση γι’ αυτό; Είναι για ανέκδοτο!

Στην… αντεπίθεση προσπαθεί να περάσει ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόφαση των Δημοκρατικών να ζητήσουν να ξεκινήσει έρευνα για την καθαίρεσή του. Αφορμή τα όσα είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στον Ουκρανό ομόλογό του για τον γιο του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ.

Σε μια συνέντευξη Τύπου όπου εμφανίστηκε κουρασμένος και όπου είπε πολλά αλλά… τίποτα για την ταμπακιέρα, ο Τραμπ χαρακτήρισε «ανέκδοτο» τη στάση των Δημοκρατικών και τις διαδικασίες για την καθαίρεσή του.

[read4more]

«Καθαίρεση γι’ αυτό; Πρόκειται για ανέκδοτο!», είπε ο Τραμπ κατά τη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Χαρακτήρισε ξανά «υπέροχη» τη συνομιλία του με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι τον περασμένο Ιούλιο. Σε εκείνο το τηλεφώνημα (η απομαγνητοφώνηση του οποίου δόθηκε στη δημοσιότητα) ο Τραμπ είχε ζητήσει τον Ουκρανό ομόλογό του να του… κάνει τη χάρη και να ξεκινήσει έρευνα για τον γιο του Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε τη στήριξη του για «πλήρη διαφάνεια» αναφορικά με τον μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, ο οποίος ήταν ο πρώτος που κατήγγειλε το περιεχόμενο της επίμαχης τηλεφωνικής συνομιλίας. «Θα το κάναμε ούτως ή άλλως, αλλά ενημερώνω τους βουλευτές της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι στηρίζω πλήρως τη διαφάνεια για τις πληροφορίες αναφορικά με τον αποκαλούμενο μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος», επισήμανε.

trump st

Ο Τραμπ φρόντισε να περάσει στην αντεπίθεση αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Βουλής για εκκίνηση διαδικασίας παραπομπής του, ωστόσο τόνισε πως επιμένει να υπάρξει επίσης «διαφάνεια για τον Τζο Μπάιντεν και το γιο του Χάντερ» για «τα εκατομμύρια δολάρια που αποσύρθηκαν γρήγορα και εύκολα από την Ουκρανία και από την Κίνα όταν ήταν αντιπρόεδρος».

Click4more: Κατηγορούν τον Τραμπ πως έπαιξε κορώνα – γράμματα την ασφάλεια των ΗΠΑ!

Επίσης ζήτησε για «διαφάνεια από την πλευρά των Δημοκρατικών» που πήγαν στην Ουκρανία και προσπάθησαν να αναγκάσουν τον νέο πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να «κάνει πράγματα», χρησιμοποιώντας «απειλές», όπως είπε.

trump st

Κατέληξε λέγοντας ότι αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα την περίληψη της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ουκρανό ομόλογό του επειδή δημοσιεύονταν «φρικτά πράγματα» για αυτήν, αλλά ανέφερε πως δεν του άρεσε το προηγούμενο που δημιουργήθηκε με τη δημοσιοποίηση λεπτομερειών τέτοιων συνομιλιών.

«Δεν μου αρέσει το προηγούμενο που δημιουργείται. Δεν μου αρέσει όταν αντιμετωπίζεις ηγέτες κρατών και εκείνοι πιστεύουν ότι οι τηλεφωνικές τους συνομιλίες θα δοθούν στη δημοσιότητα», τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης 1