Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Τραμπ: Μίλησε αλλά δεν απάντησε! Στα “σχοινιά” από τους δημοσιογράφους αλλά… τίποτα

Τραμπ
Φωτογραφία: Reuters

Ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε σε συνέντευξη Τύπου μία μέρα μετά την έρευνα που ξεκίνησε για παραπομπή και καθαίρεσή του.
“Δεν πίεσα κανέναν” είπε και… ξανά είπε ο αμερικανός Πρόεδρος, ωστόσο περί… ανέμων και υδάτων ήταν οι περισσότερες απαντήσεις στα “καυτά” ερωτήματα.
Κατηγόρησε τους αντιπάλους του ότι τον “χτυπούν” γιατί τα πηγαίνει… περίφημα και αυτοκριτική δεν υπήρξε σε κανένα σημείο.
Την ίδια ώρα οι εξελίξεις στις ΗΠΑ είναι ραγδαίες, με τις μυστικές υπηρεσίες να λένε πως διακινδύνευσε την εθνική ασφάλεια! Δείτε το βίντεο με την συνέντευξη Τύπου.

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ, με την έρευνα που ανακοινώθηκε για παραπομπή και καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ, ο αμερικανός Πρόεδρος μίλησε σε δημοσιογράφους, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, στην Νέα Υόρκη.

Ο Πλανητάρχης επανέλαβε αρκετές φορές πως δεν άσκησε πίεση σε κανέναν. “Δεν το έκανα. Δεν απείλησα κανέναν. Καμία πίεση, τίποτα. Είναι όλα μια απάτη”, είπε.

Επανέλαβε επίσης πολλές φορές πως το τηλεφώνημα με τον Ζελένσκι δεν είχε τίποτα το μεμπτό.

The perfect call” το χαρακτήρισε πολλάκις, εννοώντας με τον όρο “το τέλειο τηλεφώνημα” πως όλα έγιναν… θεσμικά και επαγγελματικά όπως θα “έπρεπε”.

Βεβαίως τα πρακτικά που δόθηκαν στην δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο δείχνουν πως άσκησε πιέσεις στον Ουκρανό ομόλογό του, ώστε να ερευνήσει τον γιο του Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ και φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020. Δηλαδή τον μεγάλο του αντίπαλο στις επόμενες εκλογές, το 2020.

Πιο συγκεκριμένα, τον πίεσε να εξετάσει τις ανεπιβεβαίωτες κατηγορίες ότι ο Τζο Μπάιντεν, την εποχή που ήταν αντιπρόεδρος, ζήτησε να απολυθεί ένας εισαγγελέας επειδή διενεργούσε έρευνα για την εταιρεία για την οποία εργαζόταν ο γιος του, ο Χάντερ Μπάιντεν.

Ο Τραμπ ρωτήθηκε γιατί ένας Πρόεδρος πρέπει να ζητά… έρευνα από έναν άλλο ηγέτη για πολιτικό του αντίπαλο και πώς θα του φαινόταν αν μάθαινε για παράδειγμα πως ο Μπάρακ Ομπάμα είχε ζητήσει πληροφορίες για τον ίδιο από κάποιον ηγέτη.

Όταν ο Τραμπ… εξαφάνισε την μπάλα στην εξέδρα

Σε τέτοιου είδους ερωτήματα -και ήταν πολλά, παρόλο που όταν ο Τραμπ έδωσε τον λόγο στους δημοσιογράφους τους ζήτησε να τον ρωτήσουν για το πόσο καλά πήγαν τα πράγματα στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και όχι για το “κυνήγι μαγισσών“- ο Τραμπ ουσιαστικά δεν απάντησε.

Έκανε λόγο για παρόμοιες μεθόδους και από τους πολιτικούς του αντιπάλους, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί ουσιαστικά.

Η αναφορά… για την διαφάνεια

Να σημειωθεί πως η γνωμοδότηση του υπουργείου παρέχει κάποιες πληροφορίες για τον μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος. Αναφέρει ότι το πρόσωπο αυτό άκουσε από αξιωματούχους του Λευκού Οίκου ότι ο Τραμπ έκανε κάποιες δηλώσεις κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος με τις οποίες θεώρησε ότι «επιδίωκε να πιέσει (τον Ζελένσκι) να αναλάβει επισήμως δράση για να βοηθήσει στην επανεκλογή του προέδρου το 2020».

Ο Τραμπ, λοιπόν, είπε στους δημοσιογράφους ότι πληροφόρησε όλους τους ενδιαφερόμενους πως οι διαδικασίες που θα ακολουθήσουν θα γίνουν με πλήρη διαφάνεια.

Πρόσθεσε, όμως, ότι περιμένει να γίνει το ίδιο και για τις πράξεις του Τζο Μπάιντεν και του γιου του, Χάντερ.

Δείτε το βίντεο

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη Τύπου του Τραμπ

Ζελένσκι: “Δεν με πίεσε κανείς”

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι διαβεβαίωσε ότι “ουδείς” του άσκησε πίεση, αναφερόμενος σε μια τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μια συνδιάλεξη που αποτελεί το επίκεντρο πολιτικού σκανδάλου στην Ουάσινγκτον.

“Ήταν μια καλή τηλεφωνική συνομιλία, κανονική”, δήλωσε ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Ντόναλντ Tραμπ στη Νέα Υόρκη. “Κανείς δεν με πίεσε” για τη διενέργεια έρευνας σε βάρος του γιου του Τζο Μπάιντεν πρόσθεσε επιμένοντας στο γεγονός ότι “δεν θέλει να εμπλακεί στις εκλογές στις ΗΠΑ”.

Click4more: Τελικά… συναντήθηκαν Tραμπ – Μητσοτάκης έστω… σε δείπνο! “Έλαμψαν” Μαρέβα – Μελάνια

“Λυπάμαι αλλά δεν θέλω να εμπλακώ στις δημοκρατικές ανοικτές … εκλογές στις ΗΠΑ”, τόνισε μιλώντας στ΄αγγλικά.

Ο Ζελένσκι σημείωσε ότι το απομαγνητοφωνημένο περιεχόμενο της συνομιλίας δόθηκε στη δημοσιότητα. “Νομίζω ότι το διαβάσατε”, είπε.

Ο Τραμπ τόνισε ότι επιθυμεί να “σταματήσει η διαφθορά” στην Ουκρανία και δήλωσε ξανά ότι “δεν υπήρξε πίεση” σε σχέση με τον Μπάιντεν, τον πολιτικό του αντίπαλο, στο τηλεφώνημα εκείνο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις