Κόσμος

Τραμπ – Πούτιν: Θα μιλήσουν τηλεφωνικά μέσα στις επόμενες ημέρες για το μέλλον της Ουκρανίας

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δεσμευτεί να τερματίσει γρήγορα τον πόλεμο στην Ουκρανία, χωρίς ωστόσο να έχει πει με ποιον τρόπο

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία μέσα στις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες για την Ουκρανία.

Την είδηση της επικείμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντίμιρ Πούτινε έκανε γνωστή ένας κορυφαίος σύμβουλος του εκλεγμένου αμερικανού προέδρου, ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν είναι ρεαλιστικό να επιχειρηθεί η απομάκρυνση των Ρώσων στρατιωτών από κάθε σπιθαμή του εδάφους της Ουκρανίας.

Ο Ντόνανλτ Τραμπ, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στην αμερικανική προεδρία στις 20 Ιανουαρίου, εμφανίζει εαυτόν ως κορυφαίο στην επίτευξη συμφωνιών και έχει δεσμευτεί να τερματίσει γρήγορα τον πόλεμο στην Ουκρανία, χωρίς ωστόσο να έχει πει με ποιον τρόπο.

Ο ρεπουμπλικανός βουλευτής Μάικ Γουόλτς, ο οποίος θα είναι ο νέος σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, δήλωσε χθες, Κυριακή (12.01.25) στο ABC ότι ο πόλεμος έχει γίνει ένας πόλεμος τύπου Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, μία «κρεατομηχανή ανθρώπων και πόρων» με «επιπτώσεις Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου», σύμφωνα με το ABC.

«Όλοι γνωρίζουν ότι αυτό πρέπει να σταματήσει με κάποιο τρόπο και με διπλωματικά μέσα», είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο ο Γουόλτς, πιστός στον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος έχει υπηρετήσει ως συνταγματάρχης στην Εθνοφρουρά.

«Δεν νομίζω ότι είναι ρεαλιστικό να λέμε ότι θα διώξουμε και τον τελευταίο Ρώσο από κάθε σπιθαμή του ουκρανικού εδάφους, ακόμη και από την Κριμαία. Ο πρόεδρος Τραμπ έχει αναγνωρίσει αυτή την πραγματικότητα και νομίζω ότι έχει γίνει ένα τεράστιο βήμα σε κάτι το οποίο ολόκληρος ο κόσμος αναγνωρίζει ως πραγματικότητα, οπότε ας προχωρήσουμε».

Ερωτηθείς συγκεκριμένα σχετικά με τις επαφές ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Γουόλτς είπε: «Περιμένω ότι θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία, τουλάχιστον μέσα στις επόμενες ημέρες και εβδομάδες. Επομένως αυτό θα είναι ένα βήμα και θα το πιάσουμε από εκεί».

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022 έχει αφήσει πίσω της δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, έχει προκαλέσει τον εκτοπισμό εκατομμυρίων ανθρώπων και τη σοβαρότερη ρήξη ανάμεσα στη Μόσχα και στη Δύση από το 1962 και την Κρίση των Πυραύλων της Κούβας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκαλύφθηκε το «σπίτι του τρόμου» στην Ισπανία: Γονείς κρατούσαν τα ανήλικα παιδιά τους στην απομόνωση επί 3 χρόνια
Ζευγάρι Γερμανών είχε νοικιάσει το σπίτι το 2021 στην Ισπανία όπου ζούσε με τα 3 παιδιά του. Γείτονες ανέφεραν ότι κανείς δεν έβγαινε από την οικία ενώ έγιναν καταγγελίες λόγω της έντονης δυσοσμίας που προερχόταν από το εσωτερικό
Αστυνομία της Ισπανίας
Ποιος είναι ο 29χρονος ομογενής Πέτρος Κρομμύδας που εξαφανίστηκε από το Λονγκ Άιλαντ - «Πήγε να κολυμπήσει και δεν βγήκε ξανά από τη θάλασσα»
Ο Πέτρος Κρομμύδας εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης - Η αστυνομία έχει βρει μόνο τα ρούχα του και το αυτοκίνητό του
Ο Πέτρος Κρομμύδας
Η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες αν η Ρωσία συμφωνήσει για «πραγματική εκεχειρία»
«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να μιλάει για την ετοιμότητά της για ειρήνη και να αρχίσει να ενεργεί συμφωνώντας άνευ όρων σε μια πραγματική και διαρκή κατάπαυση του πυρός» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Andrii Sybiha
Νέα στοιχεία για την δολοφονία του Φίλιππου Τσάνη στην Γερμανία
Σε βίντεο εντοπίστηκε η αναζήτηση «πώς να διαγράψεις βίντεο» ενώ ανακτήθηκαν και δύο βίντεο, στα οποία εμφανίζεται και δεύτερο άτομο να εμπλέκεται στην δολοφονική επίθεση εναντίου του Φίλιππου Τσάνη
Ο Φίλιππος Τσάνης και η αδερφή του