Κόσμος

Τραβάει το σχοινί το γερμανικό κανάλι που σατιρίζει τον Ερντογάν! Δείτε τι έκανε (ΒΙΝΤΕΟ)

Το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι NDR μετέδωσε και πάλι σήμερα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ένα σατιρικό τραγούδι για τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χλευάζοντας ταυτόχρονα την αντίδραση του Βερολίνου, που τη θεώρησε πολύ χλιαρή, αφού ο Γερμανός πρεσβευτής στην Άγκυρα κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει "εξηγήσεις" για το θέμα αυτό.

“Μάλλον ο Ερντογάν δεν κατάλαβε το τραγούδι. Για αυτό, να το ξαναδούμε, με υποτίτλους στα τουρκικά!” είπε ο παρουσιαστής της εκπομπής Extra 3, ο Κρίστιαν Έρινγκ. Το NDR είναι ένα δημόσιο κανάλι που εκπέμπει στη βόρεια Γερμανία.

Ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Άγκυρα, ο Μάρτιν Έρντμαν, κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας όταν μεταδόθηκε για πρώτη φορά το τραγούδι “Erdowie, Erdowo, Erdogan”, στις 17 Μαρτίου. Το κανάλι διαμαρτυρήθηκε τότε ότι το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών καθυστέρησε υπερβολικά να αντιδράσει.
Οι γερμανικές αρχές περίμεναν μέχρι την Τετάρτη για να απαντήσουν ότι η ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης είναι “αδιαπραγμάτευτη”. Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Βιρτς διαβεβαίωσε ότι “δεν βλέπει να υπάρχει λόγος” να συζητηθεί με την Τουρκία το θέμα.
Ωστόσο τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης δεν ικανοποιήθηκαν με την απάντηση αυτή. Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung στο κύριο άρθρο της εξέφρασε την ενόχλησή της για την καθυστερημένη αντίδραση του Βερολίνου.
Ο παρουσιαστής της εκπομπής Extra 3 δεν δίστασε επίσης να επιτεθεί στη γερμανική κυβέρνηση για τη στάση της. “Αν (σ.σ. ο Ερντογάν) θέλει να ακούει την κριτική, πρέπει να παρακολουθεί το Extra 3. Αν όμως δεν θέλει κριτικές, θα ήταν προτιμότερο να συναντηθεί με την καγκελάριο” Άγγελα Μέρκελ, είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξέφυγε η Ζαχάροβα: Κατηγορεί Μακρόν, Σολτς και Μερτς για χρήση ναρκωτικών – «Εξαρτημένοι, ακατάλληλοι να κυβερνήσουν»
«Πήραν μία ανάσα ανακούφισης, τόσο μεγάλη που ξέχασαν να τακτοποιήσουν τα σύνεργά τους», γράφει σε ανάρτησή της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάθονται μαζί στο βαγόνι του ειδικού τρένου για το Κίεβο 4
Ουσιαστική πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις Κίνας και ΗΠΑ στην Ελβετία «βλέπει» ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ
Ο Σκοτ Μπέσεντ είπε επίσης ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την πρόοδο των συνομιλιών με την Κίνα για το εμπόριο Πεκίνου - Ουάσινγκτον
Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Scott Bessent 1
Η Βρετανία περιορίζει τις βίζες εργασίας μόνο σε πτυχιούχους – Πιέσεις σε Στάρμερ από την άνοδο του ξενοφοβικού Φάρατζ
Οι Βρετανοί εργοδότες εκφράζουν ανησυχίες για τα σχέδια αυστηροποίησης των κανόνων για τους αλλοδαπούς εργαζομένους, λέγοντας ότι είναι απαραίτητοι για την κάλυψη των κενών στην αγορά εργασίας
Πλατεία του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο, με φόντο τον Πύργο της Ελισάβετ, όπου στεγάζεται η καμπάνα του Μπιγκ Μπεν