Κόσμος

Τρεις Γάλλοι στρατιώτες νεκροί στη Λιβύη

Τρεις Γάλλοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στη Λιβύη, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο για πρώτη φορά την παρουσία Γάλλων στρατιωτών στη χώρα αυτή.

“Ο υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια τριών Γάλλων υπαξιωματικών οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια διατεταγμένης υπηρεσίας στη Λιβύη”, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Γαλλικό υπουργείο Άμυνας, στην οποία δεν διευκρινίζει περαιτέρω.

Ο υπουργός “χαιρετίζει το θάρρος και την αυταπάρνηση αυτών των στρατιωτικών που βρίσκονταν στην υπηρεσία της Γαλλίας και έφερναν εις πέρας καθημερινά επικίνδυνες αποστολές κατά της τρομοκρατίας“, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο υπουργός εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες και τους συγγενείς των τριών στρατιωτικών και “τους διαβεβαιώνει για την αναγνώριση του Έθνους”, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Η Γαλλία έχει παραδεχθεί μέχρι σήμερα ότι στρατιωτικά της αεροσκάφη πραγματοποιούν αναγνωριστικές πτήσεις στη χώρα αυτή για την συλλογή πληροφοριών. Ωστόσο ποτέ δεν έχει επιβεβαιώσει την παρουσία ειδικών δυνάμεών της στη Λιβύη, στην οποία έχει αναφερθεί κυρίως η εφημερίδα Le Monde.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τουρκικό ΥΠΕΞ για Patriot στην Κάρπαθο: «Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στα νησιά του Αιγαίου»
«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ανοικτό προς συζήτηση σχετικά με το αντικειμενικό νομικό καθεστώς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, τα οποία έχουν τεθεί υπό μη στρατιωτικό καθεστώς»
FILE - A Patriot missile mobile launcher is displayed outside the Fort Sill Army Post near Lawton, Okla., on March 21, 2023. (AP Photo/Sean Murphy, File) 40
Πύραυλοι και drones από το Ιράν έπεσαν σε αεροδρόμιο του Αζερμπαϊτζάν - «Θα απαντήσουμε ανάλογα» λένε οι Αζέροι
Πηγές της κυβέρνησης σημείωσαν ότι οι πύραυλοι και τα drones προέρχονται μέσα από το Ιράν. Δυο άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση στο Αζερμπαϊτζάν
Από την επίθεση στο Αζερμπαϊτζάν
Ανανεώθηκε πριν 14 λεπτά