Κόσμος

Τρεις οι υποψήφιοι για την ηγεσία των Συντηρητικών – Παραμένει φαβορί ο Μπόρις Τζόνσον

Η κούρσα για τη ηγεσία των Συντηρητικών συνεχίζεται και τρεις υποψήφιοι έχουν φτάσει στην τελική ευθεία για την διαδοχή της Τερέζας Μέι.

Οι τρεις υποψήφιοι των Συντηρητικών είναι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, ο νυν υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ και ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκοβ, οι οποίοι θα αναμετρηθούν σήμερα στην τελευταία ψηφοφορία, όπου θα προκύψουν οι δυο τελικοί διεκδικητές.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σάζιντ Τζάβιντ, έμεινε εκτός μάχης στην τέταρτη ψηφοφορία που διεξήχθη, καθώς συγκέντρωσε τις λιγότερες ψήφους βουλευτών από τους υπόλοιπους συνυποψηφίους των Συντηρητικών.

Ο Μπόρις Τζόνσον έλαβε 157 ψήφους, ο Μάικλ Γκοβ 61 ψήφους και ο Τζέρεμι Χαντ 59, ενώ ψήφισαν και οι 313 βουλευτές ενώ για πρώτη φορά υπήρξαν δυο άκυρα ψηφοδέλτια, όση είναι και η διαφορά ψήφων μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου σε αυτή την ψηφοφορία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία