Κόσμος

“Τρελό” τραμ ανεξέλεγκτο στη Βόννη: Λιποθύμησε ο μηχανοδηγός, το σταμάτησαν οι επιβάτες του

Οι επιβάτες προσπάθησαν, χωρίς επιτυχία, να ενεργοποιήσουν το σύστημα που σταματά το τραμ σε περίπτωση ανάγκης και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Επιβάτες κατάφεραν να σταματήσουν ένα τραμ που έτρεχε ανεξέλεγκτο στη Βόννη αφού ο μηχανοδηγός του έχασε τις αισθήσεις του, τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, όπως ανέφεραν σήμερα πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δύο άνδρες έσπασαν την πόρτα που οδηγεί στην καμπίνα του μηχανοδηγού, όταν διαπίστωσαν ότι το τραμ πέρασε από οκτώ στάσεις χωρίς να σταματήσει σε καμία, γράφει η εφημερίδα General Anzeiger.

Αρχικά οι επιβάτες προσπάθησαν, χωρίς επιτυχία, να ενεργοποιήσουν το σύστημα που σταματά το τραμ σε περίπτωση ανάγκης και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Στην καμπίνα βρήκαν τον μηχανοδηγό λιπόθυμο και μπόρεσαν τελικά να σταματήσουν το τραμ, αφού επικοινώνησαν τηλεφωνικά με την εταιρεία δημόσιων μεταφορών SWB.

«Έκαναν ακριβώς αυτό που έπρεπε σε μια επικίνδυνη κατάσταση και πιθανότατα έσωσαν τη ζωή τους», είπε ο δήμαρχος της Βόννης, Άσοκ Σριντάραν.

Ο 47χρονος μηχανοδηγός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και λίγο αργότερα πήρε εξιτήριο.

Η εταιρεία μεταφορών SWB εξήγησε σήμερα ότι οι επιβάτες στο τραμ δεν μπορούν να ενεργοποιήσουν αυτομάτως το σύστημα πέδησης, όπως γίνεται για παράδειγμα στα τρένα, καθώς μόνο ο μηχανοδηγός μπορεί να το κάνει αυτό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΕΕ και ΝΑΤΟ στηρίζουν τον Ζελένσκι που πηγαίνει στη Φλόριντα να μιλήσει με τον Τραμπ για το σχέδιο λήξης του πολέμου στην Ουκρανία
Ο Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται καθ' οδόν για τις ΗΠΑ, είπε ότι μετά τις ειρηνευτικές συνομιλίες του με τον Τραμπ θα ενημερώσει άμεσα τους Ευρωπαίους
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Βρέθηκαν τα λείψανα της 9χρονης Μέλοντι που αγνοούνταν επί 2 μήνες στις ΗΠΑ - Συνελήφθη η μητέρα της και δηλώνει αθώα
Έπειτα από έρευνες εντοπίστηκε φυσίγγιο στην αποθήκη της μητέρας, το οποίο ταιριάζει με φυσίγγια που βρέθηκαν κοντά στα λείψανα της άτυχης Μέλοντι, τα οποία εντόπισε τυχαία ένα ζευγάρι στην πολιτεία Γιούτα
Η 9χρονη Μέλοντι που αγνοούνταν για πάνω από 2 μήνες
Ο Ζελένσκι αποφασισμένος να «κάνει ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει τον πόλεμο» – «Η Ουκρανία δεν βιάζεται για επίλυση με ειρηνικά μέσα» λέει ο Πούτιν
«Σε αυτόν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, θέλουμε ειρήνη, ενώ η Ρωσία επιδεικνύει την επιθυμία να συνεχίσει, αν ολόκληρος η Ευρώπη και η Αμερική είναι στο πλευρό μας, μαζί θα σταματήσουμε τον Πούτιν» τονίζει ο Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν