Κόσμος

Τριάντα πέντε Τούρκοι διπλωμάτες ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία!

Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι 35 τούρκοι πολίτες με διπλωματικά διαβατήρια έχουν ζητήσει άσυλο μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε τον Ιούλιο στην Τουρκία και την οποία ακολούθησε ένα κύμα καταστολής προσώπων που θεωρήθηκαν ύποπτα ότι υποστήριξαν το πραξικόπημα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Γιοχάνες Ντίμροτ δήλωσε στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων πως στον αριθμό αυτόν περιλαμβάνονται τούρκοι διπλωμάτες, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, αλλά δεν ανέφερε αν είχαν όλοι έδρα τη Γερμανία.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά τους διπλωμάτες και το γιατί ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία.

Στην πρεσβεία της Τουρκίας στο Βερολίνο, ουδείς ήταν διαθέσιμος για να σχολιάσει την πληροφορία. Δεν είναι σαφές αν η τουρκική κυβέρνηση έχει ζητήσει την έκδοση διπλωματών από τις γερμανικές αρχές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Telegraph: Το Ιράν πιθανόν πίσω από την επίθεση στα εβραϊκά ασθενοφόρα στο Λονδίνο
Η εφημερίδα επικαλείται πηγές της ισραηλινής πρεσβείας - Τέσσερα ασθενοφόρα που ανήκουν σε εθελοντική υπηρεσία της εβραϊκής κοινότητας, τυλίχθηκαν στις φλόγες στην περιοχή Golders Green του Λονδίνου
Τα καμμένα ασθενοφόρα στο Λονδίνο
Το Ιράν αρνήθηκε ότι χτύπησε με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους τη βάση Ντιέγκο Γκαρσία και μιλά για προβοκάτσια
Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Εσμαΐλ Μπαγκάεϊ, είπε χαρακτηριστικά πως ούτε καν ο Μαρκ Ρούτε μπορεί να επιβεβαιώσει τους ισραηλινούς ισχυρισμούς
H βάση του Ντιέγκο Γκαρσία