Κόσμος

Τρολάρει ο Τραμπ! “Δε θα σηκώσω ουρανοξύστες στην Γροιλανδία”!

Νερό στον... μύλο των φημών πως προτίθεται να αγοράσει (!) την Γροιλανδία από την Δανία ρίχνει -έστω με χιούμορ- ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε εκ νέου, αυτή τη φορά με χιούμορ, στην φημολογούμενη πρόθεσή του να αγοράσει τη Γροιλανδία από τη Δανία, υποσχόμενος ότι δεν θα κατασκευάσει ουρανοξύστες στο αρκτικό νησί κολοσσιαίων διαστάσεων.

«Υπόσχομαι ότι δεν θα το κάνω αυτό στη Γροιλανδία!», χαριτολόγησε ο μεγιστάνας των ακινήτων σε ανάρτησή του στο Twitter, πάνω από ένα φωτομοντάζ που βάζει το χρυσόχρωμο ξενοδοχείο του στο Λας Βέγκας να υψώνεται παράταιρα σε βουκολικό τοπίο της περιοχής αυτής της Δανίας, όπου ζουν 56.000 κάτοικοι [1].

Ο Τραμπ επιβεβαίωσε την Κυριακή το ενδιαφέρον του για την αγορά της Γροιλανδίας από τις ΗΠΑ. «Η ιδέα προέκυψε και είπα ότι από στρατηγική άποψη, ασφαλώς έχει ενδιαφέρον», είπε σε δημοσιογράφους στο Νιου Τζέρσι ο δισεκατομμυριούχος, κάνοντας λόγο για μια «μεγάλη κτηματομεσιτική συναλλαγή».

Το νησί, που απέκτησε το 1979 καθεστώς «αυτόνομης περιοχής» της Δανίας, είναι πλούσιο σε φυσικούς πόρους.

Η Γροιλανδία «δεν πωλείται», ήταν η αντίδραση της κυβέρνησής της την Παρασκευή, μία ημέρα μετά τα δημοσιεύματα στον Τύπο για το ενδιαφέρον του νεοϋορκέζου επιχειρηματία των ακινήτων.

Δείτε την ανάρτηση του Τραμπ

 

Φωτογραφίες από: Twitter.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Αμερικανικός στρατός έχει χτυπήσει 8.000 στόχους στο Ιράν από την έναρξη του πολέμου
Ο αμερικανικός στρατός καταστρέφει χιλιάδες ιρανικούς πυραύλους, προηγμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη επίθεσης και όλο το ναυτικό του Ιράν, τα οποία χρησιμοποιούν για να παρενοχλούν τη διεθνή ναυτιλία
Ιράν
Ένοχος ο Έλον Μασκ για χειραγώγηση των μετοχών του Twitter
Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου έξι μηνών το 2022, μετά την προσφορά του για την εξαγορά του Twitter, δημοσίευε συνεχώς στους εκατομμύρια ακολούθους του ότι το δίκτυο ήταν γεμάτο από bots που παρήγαγαν spam και δημιουργούσαν ψεύτικους λογαριασμούς
Έλον Μασκ