Κόσμος

Τρόμος! 20χρονος ήθελε να αιματοκυλήσει τη Μελβούρνη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Σχεδόν ένα μήνα πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από το μακελειό στο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης, αποτράπηκε ακόμη ένα παρόμοιο αιματοκύλισμα. Αυτή τη φορά, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Η επίθεση θα γινόταν ξανά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ένας 20χρονος άνδρας συνελήφθη στη Μελβούρνη γιατί θεωρείται ύποπτος πως προετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση την Πρωτοχρονιά και συγκεκριμένα το βράδυ της παραμονής της αλλαγής του χρόνου!

«Υπάρχουν υποψίες ότι ο συλληφθείς εμπλέκεται (…) στον σχεδιασμό μιας τρομοκρατικής επίθεσης στη Μελβούρνη το βράδυ της (παραμονής της) Πρωτοχρονιάς», ανέφερε η αστυνομία στην Πολιτεία Βικτόρια.

Αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Μελβούρνη

Ο νεαρός ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης της αστυνομίας στο Γουέριμπι. Ανακρίνεται και πρόκειται να προσαχθεί ενώπιον δικαστή. Η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα, πάντως διευκρίνισε ότι δεν αναμένει να προχωρήσει σε άλλες συλλήψεις. Ανέφερε ότι η απειλή εναντίον της Μελβούρνης «τέθηκε υπό έλεγχο».

Μελβούρνη
Εικόνα από τις έρευνες στη Μελβούρνη – Φωτογραφία Reuters

Οι αρχές της Αυστραλίας, εκφράζουν εδώ και χρόνια ανησυχίες για επιθέσεις εξτρεμιστών. Είχαν αυξήσει τον Σεπτέμβριο του 2014 το επίπεδο επαγρύπνησης για την απειλή τρομοκρατικών ενεργειών, κυρίως από Αυστραλούς που ταξίδεψαν στη Μέση Ανατολή για να πολεμήσουν στις τάξεις τζιχαντιστικών οργανώσεων ή οπαδούς των τζιχαντιστών.

Διαβεβαιώνουν ότι απέτρεψαν 13 επιθέσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, συμπεριλαμβανομένης μιας ενέργειας που σχεδιαζόταν να γίνει στο κέντρο της Μελβούρνης τα Χριστούγεννα πέρυσι, από υπόπτους εμπνευσμένους από τη δράση του Ισλαμικού Κράτος.

Το σχέδιο για επίθεση σε αεροπλάνο

Ένα άλλο σχέδιο επίθεσης που ματαιώθηκε πρόσφατα, επίσης εξ ονόματος του Ισλαμικού Κράτους. Είχε στόχο να συντριβεί ένα επιβατικό αεροπλάνο με τη χρήση είτε κάποιου δηλητηριώδους αερίου ή ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.

Τον Δεκέμβριο του 2014, μια ομηρεία σε καφέ του Σίδνεϊ είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο γυναίκες που είχε απαγάγει ένας ένοπλος. Νεκρός έπεσε και ο δράστης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη Αφγανός στο Τέξας που απείλησε να κατασκευάσει βόμβα και να σκοτώσει «άπιστους» σε live συζήτηση στο Tiktok
Ο 30χρονος Mohammad Dawood Alokozay είχε μια συζήτηση στο TikTok με τουλάχιστον δύο άλλους άνδρες, τους οποίους απείλησε να σκοτώσει, ενώ δηλώνοντας και υποστηρικτής των Ταλιμπάν
TikTok
Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ απαγορεύει στον Λευκό Οίκο να χρησιμοποιεί την μουσική της – «Μην με εμπλέκετε στην απάνθρωπη ατζέντα σας»
Στο βίντεο που έχει ανεβάσει ο Λευκός Οίκος χρησιμοποιώντας την μουσική της τραγουδίστριας, φαίνονται στελέχη της ομοσπονδιακής υπηρεσίας μετανάστευσης να καταδιώκουν ανθρώπους και να τους συλλαμβάνουν
Σαμπρίνα Κάρπεντερ
O Τραμπ χαρακτηρίζει «χάος» την κατάσταση για την λήξη του πολέμου στην Ουκρανία: «Είναι δύσκολο να επιλυθεί»
«Έχω επιλύσει οκτώ πολέμους. Αυτός θα είναι ο ένατος, και οι άνθρωποι μας βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Ρωσία για να δουν αν μπορούμε να το λύσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά
Ντόναλντ Τραμπ 5
Αισιόδοξος ο Ζελένσκι για τις ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία, αλλά φοβάται απομάκρυνση των ΗΠΑ
Από το Δουβλίνο, ο Ουκρανός πρόεδρος χαιρετίζει την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων και τη συμμετοχή της Ουάσιγκτον, εκφράζοντας όμως τον φόβο ότι οι ΗΠΑ μπορεί να απομακρυνθούν από τη διαδικασία
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο Πούτιν διαβεβαιώνει ότι το Ποκρόφσκ της Ουκρανίας βρίσκεται «στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων» - Διαψεύδει το γεγονός το Κίεβο
«Οι εισβολείς προσπάθησαν για άλλη μια φορά να τοποθετήσουν τη σημαία τους σε συνοικία της πόλης» ανέφερε το διοικητήριο των ουκρανικών δυνάμεων
Πούτιν