Κόσμος

Τρόμος! 20χρονος ήθελε να αιματοκυλήσει τη Μελβούρνη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Σχεδόν ένα μήνα πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από το μακελειό στο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης, αποτράπηκε ακόμη ένα παρόμοιο αιματοκύλισμα. Αυτή τη φορά, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Η επίθεση θα γινόταν ξανά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ένας 20χρονος άνδρας συνελήφθη στη Μελβούρνη γιατί θεωρείται ύποπτος πως προετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση την Πρωτοχρονιά και συγκεκριμένα το βράδυ της παραμονής της αλλαγής του χρόνου!

«Υπάρχουν υποψίες ότι ο συλληφθείς εμπλέκεται (…) στον σχεδιασμό μιας τρομοκρατικής επίθεσης στη Μελβούρνη το βράδυ της (παραμονής της) Πρωτοχρονιάς», ανέφερε η αστυνομία στην Πολιτεία Βικτόρια.

Αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Μελβούρνη

Ο νεαρός ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης της αστυνομίας στο Γουέριμπι. Ανακρίνεται και πρόκειται να προσαχθεί ενώπιον δικαστή. Η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα, πάντως διευκρίνισε ότι δεν αναμένει να προχωρήσει σε άλλες συλλήψεις. Ανέφερε ότι η απειλή εναντίον της Μελβούρνης «τέθηκε υπό έλεγχο».

Μελβούρνη
Εικόνα από τις έρευνες στη Μελβούρνη – Φωτογραφία Reuters

Οι αρχές της Αυστραλίας, εκφράζουν εδώ και χρόνια ανησυχίες για επιθέσεις εξτρεμιστών. Είχαν αυξήσει τον Σεπτέμβριο του 2014 το επίπεδο επαγρύπνησης για την απειλή τρομοκρατικών ενεργειών, κυρίως από Αυστραλούς που ταξίδεψαν στη Μέση Ανατολή για να πολεμήσουν στις τάξεις τζιχαντιστικών οργανώσεων ή οπαδούς των τζιχαντιστών.

Διαβεβαιώνουν ότι απέτρεψαν 13 επιθέσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, συμπεριλαμβανομένης μιας ενέργειας που σχεδιαζόταν να γίνει στο κέντρο της Μελβούρνης τα Χριστούγεννα πέρυσι, από υπόπτους εμπνευσμένους από τη δράση του Ισλαμικού Κράτος.

Το σχέδιο για επίθεση σε αεροπλάνο

Ένα άλλο σχέδιο επίθεσης που ματαιώθηκε πρόσφατα, επίσης εξ ονόματος του Ισλαμικού Κράτους. Είχε στόχο να συντριβεί ένα επιβατικό αεροπλάνο με τη χρήση είτε κάποιου δηλητηριώδους αερίου ή ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.

Τον Δεκέμβριο του 2014, μια ομηρεία σε καφέ του Σίδνεϊ είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο γυναίκες που είχε απαγάγει ένας ένοπλος. Νεκρός έπεσε και ο δράστης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης