Κόσμος

Τρόμος στη Βενετία! Τρελή πορεία κρουαζιερόπλοιου – Πήρε σβάρνα σκάφος και βγήκε στη στεριά [video, pics]

Στιγμές τρόμου εκτυλίχθηκαν στη Βενετία, όταν ένα τεράστιο κρουαζιερόπλοιο συγκρούσθηκε με μικρότερο σκάφος. Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν.

Τρόμο προκαλεί το περιστατικό που εκτυλίχθηκε στη Βενετία. Ένα γιγαντιαίων διαστάσεων κρουαζιερόπλοιο το Msc Opera, που κατέπλεε στον επιβατηγό λιμένα προσέκρουσε σε μικρό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 130 άνθρωποι, με αποτέλεσμα τέσσερις επιβαίνοντες να τραυματιστούν και κάποιοι να καταλήξουν στα νερά της λιμνοθάλασσας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ορισμένοι από τους επιβάτες του πλοιαρίου River Countess έπεσαν μετά τη σύγκρουση με το κρουαζιερόπλοιο στο νερό. Τέσσερις άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά και δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες και τα ασθενοφόρα που έσπευσαν στο σημείο.

Το κρουαζιερόπλοιο που οδηγείτο στην προβλήτα του Σαν Μπαζίλιο από ρυμουλκό, χάνοντας όμως τον έλεγχο λόγω ηλεκτρονικής βλάβης, επί αρκετά λεπτά ηχούσε τη σειρήνα του, καθώς εκείνη τη στιγμή η λιμνοθάλασσα ήταν γεμάτη πλεούμενα για ένα παραδοσιακό έθιμο της Βενετίας.

Η εταιρία MSC Cruises ανακοίνωσε ότι το κρουαζιερόπλοιο Opera, ύψους 54 μέτρων και μήκους 275 μέτρων με 2.679 επιβάτες, ενώ προσέγγιζε σε ένα τέρμιναλ στο κανάλι της Βενετίας (Giudecca canal) προσέκρουσε στον προβλήτα, αλλά και σε ένα τουριστικό φέρι, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος.

Αμέσως μετά οργανώθηκε διαδήλωση από την οργάνωση «Όχι μεγάλα πλοία». Η σύγκρουση συνέβη ακριβώς τη στιγμή που έχει αναζωπυρωθεί η συζήτηση για το εάν θα πρέπει να ελλιμενίζονται τεράστια κρουαζιερόπλοια στα λιμάνια της «Γαληνοτάτης». Η Unesco πρόσφατα γνωμοδότησε υπέρ του κατάπλου μεγάλων σκαφών στον λιμένα της Μαργκέρα, στην απέναντι όχθη, γνώμη που συμμερίζονται ο δήμος και η περιφέρεια, αλλά όχι πολλές οργανώσεις πολιτών, όπως η Italia Nostra.

Η ασφάλεια των μεγάλων πλοίων στις ευρωπαϊκές πόλεις ήρθε στο προσκήνιο της επικαιρότητας την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ένα κρουαζιερόπλοιο συγκρούστηκε με πλοιάριο στον ποταμό Δούναβη και την πόλη της Βουδαπέστης, με συνέπεια των επιβεβαιωμένο θάνατο 7 ανθρώπων, ενώ αγνοούνται άλλοι 21 άνθρωποι.

venetia ploio

venetia ploio

venetia

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ δεν θα αποφυλακίσει τον «Μαντέλα της Παλαιστίνης» – Αναφορές ότι αφαιρέθηκε το όνομα του Μπαργούτι από τη λίστα ανταλλαγής κρατουμένων
Η εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης, δήλωσε ότι ο Παλαιστίνιος ηγέτης, Μαρουάν Μπαργούτι, δεν περιλαμβάνεται στις λίστες του Νετανιάχου με τους Παλαιστίνιους κρατούμενους που θα απελευθερωθούν
Μαρουάν Μπαργκούτι
«Όχι» στο σχέδιο Τραμπ για το «Συμβούλιο Ειρήνης» στη Γάζα λέει η Χαμάς - «Κανένας παλαιστίνιος δεν δέχεται την επιστροφή του αποικιοκρατισμού»
Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, Οσάμα Χάμνταν, απορρίπτει το σχέδιο του «Συμβουλίου Ειρήνης» που θα εποπτεύει τη διοίκηση της Γάζας, με επικεφαλής τον Ντόναλντ Τραμπ
Μέλη της Χαμάς 1