Κόσμος

Τρόμος στην Ταϊλάνδη! Άρον άρον φεύγουν οι τουρίστες – Περιμένουν κύματα 5 μέτρων!

Η τροπική καταιγίδα Παμπούκ ετοιμάζεται να πλήξει την Ταϊλάνδη και προκαλεί τρόμο, κυρίως στους τουρίστες που βρίσκονται αυτές τις μέρες στη χώρα για να περάσουν τις γιορτές. Δεκάδες χιλιάδες έχουν ήδη εγκαταλείψει άρον άρον τις περιοχές που πρόκειται να πληγούν.

Η τροπική καταιγίδα Παμπούκ αναμένεται να προκαλέσει ισχυρές βροχοπτώσεις, σφοδρούς ανέμους και κύματα ύψους τουλάχιστον πέντε μέτρων, ανακοίνωσαν οι αρχές στην Ταϊλάνδη.

Αν και δεν έχει δοθεί εντολή εκκένωσης, οι τουρίστες άρχισαν να απομακρύνονται από τα νησιά ήδη από την Τετάρτη, ενώ η τροπική καταιγίδα αναμένεται να πλήξει αύριο Παρασκευή το βράδυ τα νησιά Κο Σαμούι, Κο Πανγκάν και Κο Τάο. “Από 30.000 ως 50.000 άνθρωποι έχουν φύγει μετά τις γιορτές της 31ης Δεκεμβρίου”, δήλωσε ο επικεφαλής της περιοχής του Κο Πανγκάν, Κρικάι Σονγκθάνι.

Ο αντιδήμαρχος του Κο Τάο δήλωσε παράλληλα ότι τα πλοία που έχουν προορισμό το Τσούμφον ήταν γεμάτα τουρίστες, μολονότι αρκετές χιλιάδες από αυτούς προτίμησαν να παραμείνουν. Στο Κο Σαμούι οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζουν καταφύγια για αυτούς που θα αποφασίσουν να μην φύγουν.

thailand pabuk
Οι ψαράδες έχουν ήδη “δέσει” τις βάρκες τους εν αναμονή της τροπικής καταιγίδας – Φωτογραφία Reuters

Δεν θεωρείται πιθανόν η Παμπούκ, η πρώτη τροπική καταιγίδα της εποχής που θα πλήξει αυτό το τμήμα της χώρας εκτός της περιόδου των μουσώνων εδώ και περίπου 30 χρόνια, να μετατραπεί σε τυφώνα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

“Αναμένουμε ωστόσο κύματα που μπορεί να φτάσουν τα πέντε ή και τα επτά μέτρα κοντά στο επίκεντρο της καταιγίδας. Κανονικά στον κόλπο της Ταϊλάνδης τα κύματα δεν θα ξεπεράσουν τα δύο μέτρα”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής του μετεωρολογικού κέντρου της χώρας Φουιένγκ Πρακαμαϊντάρα.

“Είναι δύσκολο να προβλέψουμε το πόσο σοβαρή θα είναι η καταιγίδα, επομένως ο κόσμος θα πρέπει να συμμορφωθεί με τις συστάσεις των αρχών”, πρόσθεσε.

Η Παμπούκ αναμένεται να προκαλέσει ισχυρές βροχοπτώσεις και σε άλλες τουριστικές περιοχές της Θάλασσας Ανταμάν, όπως το Κράμπι και στις γειτονικές επαρχίες της Μαλαισίας Πατανί, Ναραθιουάτ και Γιάλα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παρατείνεται η αγωνία της Μαρίν Λε Πεν: Στις 7 Ιουλίου η απόφαση του δικαστηρίου για το αν θα είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2027
Στάση αναμονής από την γαλλική ακροδεξιά μέχρι το καλοκαίρι προκειμένου να δει αν υποψήφια θα είναι τελικά η Μαρίν Λε Πεν ή ο Ζορντάν Μπαρντελά
Η Μαρίν Λε Πεν
Jesse Van Rootselaar: Γνωστή στις Αρχές και με θέματα ψυχικής υγείας η 18χρονη τρανς που σκότωσε 8 άτομα στον Καναδά
Σκότωσε τη μητέρα της, τον αδελφό της και 6 άτομα στο σχολείο - Η 18χρονη γεννήθηκε αγόρι και ξεκίνησε τη μετάβαση φύλου πριν από έξι χρόνια - Άγνωστα τα κίνητρά της
Η 18χρονη Jesse Van Rootselaar