Κόσμος

Τσαβούσογλου: “Δεν θα στείλουμε στρατό εκτός… αν το πει ο Ερντογάν”!

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ξεκαθαρίζει (;) πως η συμφωνία με τον λίβυο ηγέτη Σαράτζ δεν περιλαμβάνει ανάπτυξη στρατευμάτων.

Η συμφωνία για την ασφάλεια που υπογράφηκε ανάμεσα στην Τουρκία και τη Λιβύη δεν περιλαμβάνει διάταξη για την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αφού ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Άγκυρα θα μπορούσε να στείλει δυνάμεις, αν το ζητήσει η Τρίπολη.

“Ό, τι πει ο… σουλτάνος” λέει ούτε λίγο – ούτε πολύ ο Τσαβούσογλου!

Πριν από δύο εβδομάδες, η λιβυκή κυβέρνηση του Φάγεζ αλ-Σάρατζ, που έχει την έδρα της στην Τρίπολη, και η Τουρκία υπέγραψαν μια διευρυμένη συμφωνία για στρατιωτικά ζητήματα και ζητήματα ασφαλείας καθώς και ένα μνημόνιο για τα θαλάσσια σύνορα.

Ο Ερντογάν υποστήριξε αυτή την εβδομάδα πως, μετά τη συμφωνία για στρατιωτικά ζητήματα και ζητήματα ασφαλείας, η Τουρκία μπορεί να στείλει στρατεύματα στη Λιβύη, αν το ζητήσει η κυβέρνηση του Σάρατζ. Μια τέτοια ενέργεια, υποστήριξε ο τούρκος πρόεδρος, δεν θα παραβίαζε το εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλει ο ΟΗΕ στη Λιβύη και η Τουρκία «δεν θα ζητούσε την άδεια κανενός».

Click4more: «Ράπισμα» Βερολίνου σε Άγκυρα: Σεβαστείτε τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας – Κύπρου!

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα πως η νέα συμφωνία επικεντρώνεται κυρίως στην εκπαίδευση.

«Η συμφωνία ασφαλείας δεν περιλαμβάνει διατάξεις για αποστολή στρατευμάτων. Είχαμε παρόμοιες συμφωνίες στο παρελθόν, αυτή είναι απλώς μια επικαιροποιημένη συμφωνία. Δεν υπάρχει ανάπτυξη στρατευμάτων», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.

«Ωστόσο ο πρόεδρός μας έχει δηλώσει πως μπορούμε να το αξιολογήσουμε, αν λάβουμε τέτοιο αίτημα», πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες